Avocado spread met roomkaas en knoflook

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ken je de avocado spread met roomkaas en knoflook van de Turkse winkel? Deze luchtige groene spread is zo lekker! Romig, luchtig en lekker veel knoflook. Ideaal voor op een (Turks) brood, maar ook zeker voor bij de borrelplank of mezze.

Mezze zijn Midden-Oosterse kleine hapjes die je samen serveert als een shared dining plank. Denk aan spreads, falafel, fruit, gevulde dadels en dolma's. Dit keer maakte ik de lekkere groene spread die ik normaal altijd in de winkel koop zelf. Dat is heel makkelijk zelf te doen!

Wat heb je nodig voor Turkse avocado spread met roomkaas?

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: rijpe avocado's, roomkaas (denk aan Mochou of Philadelphia), knoflook, zout en citroen. Een limoen in plaats van citroen mag natuurlijk ook. Je pureert de ingrediënten samen tot een gladde spread. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een staafmixer. Serveer de spread direct of bewaar enkele dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.

Meer ideeën voor op een mezze plank

Avocado spread met roomkaas en knoflook

Avocado spread met roomkaas en knoflook

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd5 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 5 el roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • flinke snuf zout
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen

Benodigdheden

  • staafmixer

Instructies

  1. Schil de avocado en haal de pit eruit.
  2. Snijd de avocado in kleine stukjes. Haal het velletje van de knoflook af en plet de knoflook.
  3. Pureer alle ingrediënten samen tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer direct of bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
Ps. Je maakt er makkelijk een veganistische variant van door een plantaardige 'roomkaas' te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *