Taboule met vegetarische kofte
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Taboule is een heerlijk Midden-Oosterse gerecht. Het is een lichte en verfrissende salade, ook nog eens makkelijk om te maken. Zet het op tafel op een warme dag, neem het mee naar een picknick of eet het als lunch op een warme dag. Lekker op zichzelf, nóg lekkerder met vegetarische kofte.
Taboule salade
Als je denkt aan een salade, zie je waarschijnlijk een klassieke groene bladsla-salade voor je. Misschien wel met croutons of worteltjes en een eenvoudige vinaigrette. Dat is zeker niet wat je moet verwachten van taboule. Dit is een onmisbaar gerecht in de Midden-Oosterse keuken, en bestaat voornamelijk uit peterselie en bulgur. Meestal bevat het granaatappelmelasse, tomaten, ui, limoensap, olijfolie en kruiden.
Glutenvrije couscous
Taboule komt oorspronkelijk uit Libanon en Syrië, en is ook populair in landen als Palestina, Egypte en Israël. Recepten variëren per regio en per familietraditie, vooral wat betreft de verhouding tussen kruiden en granen. Omdat de recepten zo verschillen heb ik er ook mijn eigen draai aan gegeven. Zo gebruik ik graag glutenvrije couscous in plaats van bulgur. Dat geeft de salade een iets zachtere textuur. Kies dus vooral wat je zelf lekker vindt!
Vegetarische kofte
Heel lekker als bijgerecht voor de taboule salade is kofte, een soort kruidige Midden-Oosterse gehaktbal. Ik maakte dit keer een vegetarische variant, met dank aan Greenforce. Dit duurzame Duitse merk verkoopt plantaardige poeders die je aanmaakt met water. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast, bak in de pan of op de grill en je hebt heerlijke vegan gehaktballetjes. Genieten! Ps. Gebruik de code JUDITH25 om 25% korting op je bestelling te krijgen.
Taboule met vegetarische kofte
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 30 gram platte peterselie
- 50 gram glutenvrije coucous (ipv bulgur)
- 2 trostomaten
- 1 rode ui
- 1/2 komkommer
- sap van 1/2 limoen
- 2 el olijfolie
- snuf zout
- 50 gram granaatappel
- 1 el granaatappelmelasse
- 1 zakje Greenforce kofte
- 300 ml koud water
Benodigdheden
- grillpan of barbecue
Instructies
- Meng de Greenforce poeder met water, roer goed door en zet 30 minuten in de koelkast.
- Laat de bulgur of glutenvrije couscous wellen volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de tomaat, komkommer, ui en peterselie fijn.
- Meng dit door de bulgur. Breng op smaak met limoensap, zout en granaatappelmelasse.
- Haal het gehaktmengsel uit de koelkast. Vorm er langwerpige gehaktballen van en rijd deze op spiesjes.
- Grill op de grillplaat of barbecue.
- Leg de kofte op de taboule. Maak af met granaatappelpitjes en extra vergine olijfolie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 359 | Calorieën uit vetten 152 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 17g, Waarvan | 26% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen