Taboule met vegetarische kofte

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Taboule is een heerlijk Midden-Oosterse gerecht. Het is een lichte en verfrissende salade, ook nog eens makkelijk om te maken. Zet het op tafel op een warme dag, neem het mee naar een picknick of eet het als lunch op een warme dag. Lekker op zichzelf, nóg lekkerder met vegetarische kofte.

Taboule salade

Als je denkt aan een salade, zie je waarschijnlijk een klassieke groene bladsla-salade voor je. Misschien wel met croutons of worteltjes en een eenvoudige vinaigrette. Dat is zeker niet wat je moet verwachten van taboule. Dit is een onmisbaar gerecht in de Midden-Oosterse keuken, en bestaat voornamelijk uit peterselie en bulgur. Meestal bevat het granaatappelmelasse, tomaten, ui, limoensap, olijfolie en kruiden.

Glutenvrije couscous

Taboule komt oorspronkelijk uit Libanon en Syrië, en is ook populair in landen als Palestina, Egypte en Israël. Recepten variëren per regio en per familietraditie, vooral wat betreft de verhouding tussen kruiden en granen. Omdat de recepten zo verschillen heb ik er ook mijn eigen draai aan gegeven. Zo gebruik ik graag glutenvrije couscous in plaats van bulgur. Dat geeft de salade een iets zachtere textuur. Kies dus vooral wat je zelf lekker vindt!

Vegetarische kofte

Heel lekker als bijgerecht voor de taboule salade is kofte, een soort kruidige Midden-Oosterse gehaktbal. Ik maakte dit keer een vegetarische variant, met dank aan Greenforce. Dit duurzame Duitse merk verkoopt plantaardige poeders die je aanmaakt met water. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast, bak in de pan of op de grill en je hebt heerlijke vegan gehaktballetjes. Genieten! Ps. Gebruik de code JUDITH25 om 25% korting op je bestelling te krijgen.

Taboule met vegetarische kofte

Taboule met vegetarische kofte

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 30 gram platte peterselie
  • 50 gram glutenvrije coucous (ipv bulgur)
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el olijfolie
  • snuf zout
  • 50 gram granaatappel
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 1 zakje Greenforce kofte
  • 300 ml koud water

Benodigdheden

  • grillpan of barbecue

Instructies

  1. Meng de Greenforce poeder met water, roer goed door en zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Laat de bulgur of glutenvrije couscous wellen volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de tomaat, komkommer, ui en peterselie fijn.
  4. Meng dit door de bulgur. Breng op smaak met limoensap, zout en granaatappelmelasse.
  5. Haal het gehaktmengsel uit de koelkast. Vorm er langwerpige gehaktballen van en rijd deze op spiesjes.
  6. Grill op de grillplaat of barbecue.
  7. Leg de kofte op de taboule. Maak af met granaatappelpitjes en extra vergine olijfolie.
I.s.m. Greenforce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *