Bloemkoolsalade met harissa-nootjes en groene tahini

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een heerlijke, smakelijke lauwwarme salade met kruidige bloemkool, knapperige spinazie, romige tahinisaus en om het af te maken knapperige nootjes. En niet zomaar nootjes, maar Cishew cashewnoten in de smaak ahorn harissa.

Cishew cashewnoten

Cishew is een duurzaam merk cashewnoten. Zij zorgen ervoor dat de boeren eerlijk betaald worden voor hun producten. En ze maken ook nog eens cashewnoten en cashewnotenpasta's met heerlijke smaken. Wat dacht je van chocolade, paprika-chili of zoete kaneel? Een heerlijke toevoeging aan zowel zoete als hartige gerechten. Zoals deze Midden-Oosterse stijl salade. Perfect bij de kruidig=zoete ahorn-harissa cashewnoot.

Lekkere bloemkoolsalade

Terug naar de salade. Vooral met dit warme weer is het echt een aanrader. De maaltijd is geïnspireerd op het Midden-Oosten, waar een aantal van mijn favoriete gerechten vandaan komen. Deze geroosterde bloemkoolsalade zit bomvol vol heerlijke groenten! Het gaat perfect samen met de spinazie, kikkererwten, granaatappelpitjes en cashewnoten. En dan ook nog overgoten met een heerlijke groene tahini.

Wat is groene tahini?

Tahini is een smaakmaker uit het Midden-Oosten, gemaakt van geroosterde en gemalen sesamzaadjes. Het heeft een lichte, nootachtige smaak. Het kan op zichzelf worden gegeten en is tegelijkertijd een belangrijk ingrediënt van hummus en baba ganoush. Het wordt ook vaak gebruikt om sauzen of een dressing te maken, zoals voor dit recept. Deze romige groene tahinisaus is gemaakt met verse kruiden en limoen, met een nootachtig-zoete smaak die vrijwel elke maaltijd onmiddellijk zal verrijken Je kunt tahini gemakkelijk zelf maken, maar je kan het natuurlijk ook in de supermarkt kopen.

Makkelijke salade

Een heerlijke, voedzame salade die binnen een handomdraai op tafel staat. Wie geniet daar nou niet van? Voor mij maken de tahinidressing en de heerlijke ahorn harissa cashewnoten het echt af. De nootjes hebben aan de ene kant een karamelachtige volle smaak en zijn wat pittiger door de Harissa. Je koopt de cashewnoten in de webshop van Cishew. Mix en match zelf 5 producten en laat ze heel gemakkelijk thuisbezorgen. Smullen gegarandeerd!

Bloemkoolsalade met harissa-nootjes en groene tahini

Bloemkoolsalade met harissa-nootjes en groene tahini

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram Cishew ahorn harissa cashewnoten
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 tl ras-el-hanout
  • snuf zout
  • 1 tl zout
  • 75 gram verse spinazie
  • 200 gram kikkererwten (afgespoeld)
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 el tahini
  • 100 ml water
  • 2 el verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • snuf zout

Benodigdheden

  • bakplaat
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 C.
  2. Maak de dressing. Pureer de tahini, koriander, zout en limoensap. Dit doe je met bijvoorbeeld een staafmixer.
  3. Meng vervolgens de olie, ras-el-hanout en zout. Snijd de bloemkool in roosjes en meng met de kruidenolie. Rooster 20 minuten op 190 graden.
  4. Leg de spinazie in de kommen, dan de kikkererwten, bloemkool, dressing, granaatappelpitjes en maak af met de cashewnoten.
cishew bloemkoolsalade Advertorial - i.s.m. Cishew

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *