Frozen aardbei daiquiri mocktail met kokos

Terug naar categorie Ga naar recept

De aardbei daiquiri is de populairste variatie op de klassieke rum-daiquiri. Een uitstekende cocktail voor de warme zomerdagen. Je ziet hem in de zomer vaak ook in 'frozen' variant, bevroren dus. Deze variant is frozen en ook nog eens alcoholvrij. Hoe lekker is dat?

Klassieke aardbei daiquiri mocktail

Meestal is de aardbei daiquiri een gemengde mocktail die wordt geserveerd als een lekkere, verse fruitsmoothie. De shaken mocktail is net zo lekker en iets makkelijker te maken omdat er geen blender aan te pas komt. Welke versie van dit tropische drankje je ook kiest, je hebt altijd dezelfde ingrediënten nodig: limoensap, siroop en aardbeien.

Er bestaan veel versies van de aardbei daiquiri, maar jouw persoonlijke touch is altijd welkom. Mix het door de siroop te veranderen, meer fruit toe te voegen, of te garneren met verse munt. Zo kies ik er in dit recept voor om een lekker kokoslaagje toe te voegen.

Frozen daiquiri mocktail

Je kunt de aardbei daiquiri dus shaken drinken, maar ik kies voor frozen. Deze frozen mocktail wordt dus gemengd met ijs. Perfect om mee af te koelen op een hete zomerdag! Hoe koeler je ingrediënten zijn, hoe beter. Zorg er dus voor dat je aardbeien al bevroren zijn.

Wil je het drankje toch alcoholisch maken, voel je dan vrij een scheut rum toe te voegen. En ben je fan van mocktails? Probeer dan vooral eens deze pornstar martini mocktail of deze mocktail met ginger ale, munt en framboos. Cheers!

Frozen aardbei daiquiri mocktail met kokos

Frozen aardbei daiquiri mocktail met kokos

Aanpassen porties:

voor personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • aardbeien laag:
  • 1 pak bevroren aardbeien
  • 1 el vanille-siroop
  • 100 ml water
  • kokoslaag:
  • kokosroom van een blik van 200 ml kokosmelk (circa 3 el)
  • sap van 1 limoen
  • 1 el kokosrasp
  • 100 ml kokosdrink
  • 10 ijsblokjes
  • 1 el vanillesiroop

Benodigdheden

  • blender

Instructies

  1. Dip je glas in limoensap en de kokosrasp
  2. Blend de bevroren aardbeien, vanille-siroop en het water. Schenk het mengsel vervolgens in de glazen. Maak de blender schoon en ga door met de volgende laag.
  3. Blend alle ingrediënten van de kokoslaag en schenk er bovenop. Maak af met een verse aardbei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.