Garnalen saganaki

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Saganaki is een typisch Grieks gerecht. Het staat voor gebakken feta, maar er zijn dus ook variaties op. Zo maakte ik zelf een garnalen saganaki. Gebakken garnalen met daaroverheen heerlijk romige feta kaas die nog even de oven in gaat.

Grieks genieten

Houd je van Griek eten of ben je gewoon op zoek naar een lekker, snel en verrassend gerecht met garnalen? Dan moet je zeker deze garnalen saganaki eens maken. Je maakt hem razendsnel en kunt hem lekker voor de lunch eten of als avondmaaltijd. Serveer er een mooi rustiek brood bij en dip die een beetje in de saus. Ultiem genieten!

Met dit gerecht waan je je echt even in Griekenland! Ben je op zoek naar meer lekkere Griekse gerechten? Ik heb een aantal heerlijke toppers voor je!

Garnalen saganaki

Garnalen saganaki

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram rauwe reuzengarnalen
  • 400 gram tomatenpolpa
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • grof zeezout naar smaak
  • 1 bosje platte peterselie
  • 150 gram feta kaas
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • ovenvaste (gietijzeren) koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de garnalen en paprikapoeder, tijm en oregano toe gevolgd door de knoflook. Bak enkele minuten, tot de garnalen roze beginnen te verkleuren.
  3. Voeg de tomatenpolpa toe en laat circa 4 minuten op lage temperatuur garen.
  4. Breng op smaak met zout (niet te veel, want de feta kaas is ook zout).
  5. Haal de pan van het vuur en verkruimel de feta boven de pan.
  6. Zet de pan 3 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de pan uit de oven en maak af met grof gehakte verse platte peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *