Griekse salade maken
- Door Judith Pagrach
- Grieks
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een Griekse salade is natuurlijk een echte klassieker! Je kunt hem gewoon zo eten als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een moussaka of een pastitio. Voor de sla zelf kun je gebruiken wat je lekker vindt. Ik koos voor de veldsla. Niet echt Grieks misschien, maar wel een lekkere basis!
Griekse salade maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram sla
- 1 komkommer (in blokjes gesneden)
- 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
- 200 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 150 gram zwarte olijven (gehalveerd)
- 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 50 gram feta
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Meng de sla, tomaten, paprika, ui, komkommer en olijven goed.
- Verkruimel de feta over de salade heen en giet vervolgens de olie hier overheen.
- Maak af met wat oregano.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 363 | Calorieën uit vetten 235 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 28g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 34% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 17g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen