Griekse salade maken
- Door Judith Pagrach
- Grieks
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd10 minuten

Een Griekse salade is natuurlijk een echte klassieker! Je kunt hem gewoon zo eten als maaltijd, maar ook als bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een moussaka of een pastitio. Voor de sla zelf kun je gebruiken wat je lekker vindt. Ik koos voor de veldsla. Niet echt Grieks misschien, maar wel een lekkere basis!

Griekse salade maken
- Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram sla
- 1 komkommer (in blokjes gesneden)
- 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
- 200 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 150 gram zwarte olijven (gehalveerd)
- 1 rode ui (in dunne ringen gesneden)
- 50 gram feta
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Meng de sla, tomaten, paprika, ui, komkommer en olijven goed.
- Verkruimel de feta over de salade heen en giet vervolgens de olie hier overheen.
- Maak af met wat oregano.