Oreo toetje met chocolade en framboos

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit Oreo toetje ontstond min of meer toevallig. Ik wilde een dessert maken en een van mijn klassiekers is chocoladepudding. Ik zag dat ik ook nog glutenvrije 'oreo koekjes' had liggen (AH eigen merk). En voor de frisse noot, wat frambozen. Chocolade en framboos is een klassieke combinatie.

Het fijn is, dat dit dessert supermakkelijk is om zelf te maken. Het bestaat uit 2 verschillende smaken pudding, Oreo koekjes en frambozen en is lekker om voor jezelf te maken of voor een diner met gasten. Serveer in leuke glaasjes en je hebt een super leuk en lekker dessert in een handomdraai gemaakt! Op zoek naar meer Oreo toetjes om te gaan maken?

Oreo toetje met chocolade en framboos

Oreo toetje met chocolade en framboos

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 Oreo koekjes (gebruik glutenvrije koekjes of AH eigen merk Double Chocolate indien glutenvrij)
  • 400 ml kokosmelk
  • 75 gram pure chocolade
  • 2 el maizena + 4 el koud water
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gram (diepvries)frambozen

Benodigdheden

  • steelpan
  • 3 glaasjes

Instructies

  1. Verkruimel met je handen of een hakmolen de koekjes.
  2. Verdeel de koekjes over 3 glazen. Druk aan met een lepel en zet in de koelkast.
  3. Doe de helft van de kokosmelk, samen met de helft van het maizena-papje, alle suiker en alle vanille-extract in de steelpan en meng goed door met een garde. Verhit op laag vuur tot je ziet dat het begint in te dikken.
  4. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de vanillepuddinglaag over de koekkruimels. Zet de glaasjes weer terug in de koelkast.
  5. Doe de resterende helft van de kokosmelk, samen met de andere helft van het maizena-papje en alle chocolade in een steelpan. Verhit op laag vuur en blijf roeren tot het begint in te dikken. Haal van het vuur en laat enkele minuten afkoelen. Roer af en toe door met een garde.
  6. Haal de glaasjes weer uit de koelkast. Verdeel de helft van de frambozen over de vanillelaag (de andere helft gebruik je om te garneren).
  7. Giet nu de chocoladelaag hier overheen en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Maak af met frambozen. Eventueel decoreer je het nog verder met een half Oreo koekje.
Ik hoor graag hoe je dit dessert vindt! Laat het weten in de comments of deel op Instagram!  

2 reacties op “Oreo toetje met chocolade en framboos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *