Boekweit crepes (Franse pannenkoek van boekweitmeel)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pannenkoeken kun je eten voor het ontbijt, brunch, maar ook voor het diner. Vooral in Nederland worden dikwijls pannenkoeken voor het avondeten gegeten. Deze crepes (Franse pannenkoeken) kun je ook elk moment van de dag eten. Vul ze met jam, vers fruit, Nutella of hartige vulling. Deze pannenkoeken maken we met boekweitmeel. Dit zorgt ervoor dat ze glutenvrij zijn en net even wat voedzamer!

Boekweitmeel pannenkoeken

Door er tapiocazetmeel aan toe te voegen worden ze wat luchtiger en flexibeler. Heb je dit niet? Dan kun je het vervangen door meizetmeel of boekweitmeel. In het laatste geval zullen ze vermoedelijk wel wat steviger worden.

Boekweit crepes (Franse pannenkoek van boekweitmeel)

Boekweit crepes (Franse pannenkoek van boekweitmeel)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 120 gram boekweitmeel
  • 25 gram tapiocazetmeel
  • 400 ml plantaardige melk
  • 2 el maple syrup
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • snuf zout
  • toppings naar keuze

Benodigdheden

  • koekenpan of crepe pan
  • mengkom
  • garde
  • schenkbeker (optioneel)

Instructies

  1. Meng meel en zout. Giet de kokosolie, maple syrup en melk erbij en roer met de garde door zoet er geen klontjes inzitten.
  2. Zet de koekenpan op laag vuur en laag deze verhitten.
  3. Giet het beslag in een schenkbeker. Vet de pan in en giet een beetje van het beslag in het midden van de pan. Draai de pan rond zodat het beslag zich goed verdeelt en giet indien nodig extra beslag bij.
  4. Bak op laag vuur (eventueel met een deksel op de pan) totdat de pannenkoek gaar is. Herhaal met het beslag. Houd eventueel de pannenkoeken warm op een bord in de oven op 60 C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *