recept

Verlekkerd zat ik laatst bij Bagels & Beans naar hun dadeltaart met kokos en noten te kijken. Die zag er zo goed uit! Ik heb hem niet genomen, maar hij bleef wel in mijn hoofd zitten en toevallig had ik nog een hele voorraad dadels liggen. Komt dat even mooi uit! Het recept voor hun dadeltaart v...

recept

Ik denk dat ik 2 jaar geleden voor het eerst rabarber at. Ik hoor veel mensen die er van houden, maar ook minstens zo veel mensen die rabarber haten. Wat vind jij van rabarber? Als je niet van rabarber houdt, ben je sowieso om als je deze rabarber aardbei taart hebt geproefd! Aardbei en rabarber gaa...

recept

Deze koeken zijn harstikke lekker, want zeg nou zelf: kun jij de combi pindakaas en chocolade weerstaan? Handen omhoog als je ook weleens hagelslag op je pindakaas strooit! Deze koeken hoe je niet te bakken, maar laat je gewoon opstijven in de koelkast. Ze zitten boordevol eiwitten én geven je een ...

recept

Wat is de ultieme Koningsdag traktatie? Een oranje tompouce? Of wat dacht je van een oranjekoek? De oranjekoek is niet overal even bekend, maar met zijn mooie oranje kleur én de sinaasappelsmaak waar de oranjekoek zijn naam aan dankt is het zeker een leuke traktatie voor de oranje gekleurde dagen. ...

recept

Als je van rabarber houdt, moet je er altijd snel bij zijn. Het rabarber seizoen is namelijk kort. Toen ik rabarber zag liggen, nam ik het dan ook meteen mee. En al snel bedacht ik me dat het lekker zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. O...

recept

Vorig jaar zomer maakte ik ontbijtmuffins met blauwe bessen. Sinds die tijd maak ik geregeld ontbijtmuffins. Het is namelijk lekker makkelijk als je haast hebt. Je pakt er zo eentje mee uit de vriezer en kunt onderweg of waar je ook bent lekker genieten van je muffin. De muffin wordt gezoet met bana...

recept

Chocolade, dadels en walnoten zijn toch wel echt een klassieke combinatie. Ik wilde dan ook graag chocolade-dadel-walnoten taartjes maken, maar dan het liefste wel iets verantwoorde taartjes, dus zonder bijvoorbeeld golden syrup door de vulling. Het werden uiteindelijk heerlijke taartjes met een wal...

recept

Vorig jaar met Valentijnsdag maakten we zelf bonbons. Heel erg leuk om te doen, en als je de instructies volgt krijg je lekkere bonbons met een knapperige, glanzende chocolade buitenkant en een zachte witte chocolade vulling met aardbei. Wat belangrijk is bij het maken van bonbons is het tempereren ...

recept

"Life is short, eat dessert first." Voor de gelegenheid een erg passende quote. Soms bereiken je van die berichten die je even wakker schudden. Ursula was de blogster achter Miss Fromage en is afgelopen maand plotseling overleden. Ik kende haar niet in real life, maar wel digitaal. Ursula was ook...

recept

Waarom niet eens hartige muffins maken? Het idee kreeg ik door dit recept op BBC Good Food. Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. Deze muffins zijn super luchtig en zijn een lekker tuss...

recept

Alles smaakt beter met chocolade toch? Ik had mijn collega's beloofd om iets voor ze te bakken, maar aangezien ik vrij veel collega's heb, moest het iets zijn wat ik in grote volumes kon maken en wat ook makkelijk was. Koekjes doen het altijd goed, dus kwam ik op het idee om chocolade cantuccini te ...

recept

Het recept wat jullie nog van me tegoed hadden voor het kerstmenu is natuurlijk het dessert. Oftewel de 'moeulleux'. Moeulleux zijn chocolate lave cakes, ook wel bekend als fondant. Je eet ze warm en de bedoeling is dat ze van buiten een cake structuur hebben en dat van binnen de nog vloeibare choco...

recept

Een paar weken geleden vroeg ik jullie op Facebook welk recept jullie het liefste wilde zien: Hollandse slagroomtruffels, kokosmakronen, marshmallows of pecan chocolade taartjes. Er werd massaal gereageerd en het was nog even spannend, maar toch kozen jullie de Hollandse slagroomtruffels. Dus ging i...

recept

Toen ik bij Appie taai taai zag liggen, twijfelde ik even. Zal ik wel, of zal ik niet? "Dat maak je toch gewoon zelf?", zei Jerôme? Het is een flink experiment geweest. Ik maakte uiteindelijk 3 batches waarbij ik telkens iets tweakte: de hoeveelheid anijs, de baktijd, de rusttijd en de temperatuur....

recept

Wat een heerlijke tijd is dit. Letterlijk. Want zodra het weer iets kouder wordt, betekent dat dat Sinterklaas bijna weer in het land is. En dat er pepernoten en speculaas zijn. Nu gebruik ik het hele jaar door speculaaskruiden, dus je kunt wel stellen dat ik een fan ben. Wat mijn favoriete Sinterkl...

recept

Soms heb ik zin om in het weekend iets lekkers te bakken. Zo ook afgelopen weekend. Omdat het koude weer eraan komt, wilde ik jullie graag inspireren met een recept van dit seizoen. Dit recept voor gevulde speculaas is vrijwel identiek aan die van Gaitri uit haar boek 'Warm Bread and Honey Cake'. De...

recept

Ik had al een paar pogingen gedaan om bananenbrood (of 'banana bread', zoals dat ook vaak wordt genoemd) te bakken. En echt mislukt waren ze niet, maar toch waren de recepten elke keer nét niet goed genoeg om te delen. Maar nu jongens, nu heb ik een overheerlijk, smeuïg bananenbrood wat fris en li...

recept

Op vakantie in Mallorca gingen we naar een bakker om wat broodjes voor de lunch te halen. In totaal hadden we 3 broodjes en een puntje cake om met z'n tweeen te delen. "Dat is dan € 24,-" Ehm, sorry, hoeveel? Het stuk cake wat we hadden was amandelcake met sinaasappel en omdat het gemaakt was met ...

recept

Al een tijdje was ik op zoek naar eetbare bloemen. Vaak kom ik namelijk in restaurants waar het eten mooi gegarneerd wordt met een bloemtje of 2. Dat wilde ik ook! Zo kwam ik op de site van Bloom Bites en kreeg ik een setje om te proberen. Nu leek het me heel leuk om de bloemen als versiering te geb...

recept

Ik vind het leuk om af en toe te experimenteren met 'gezonde' taarten. Deze taart kwam ik tegen op het blog Frankies Feast, een Amerikaans blog over glutenvrij en gezond eten. Als je deze chocoladetaart proeft zou je niet meteen denken "wow, die is gezond". De zoete bodem in combinatie met de frisse...

recept

Vandaag een mooi feestelijk taartje wat niet gebakken hoeft te worden. De zoete koekbodem gaat goed samen met de friszoete blauwe bessen vulling. Het állerlekkerste zijn de taartjes als je ze serveert met lekker lobbig geklopte slagroom.

recept

Sommige mensen houden ervan om te snoozen. Ik niet, ik houd van mijn slaap. Ik slaap liever lekker lang door en ben als mijn wekker gaat super snel en efficiënt. In minder dan 20 minuten ben ik de deur uit. Okay, mijn make-up doe ik in de trein. (En ik kan je vertellen dat dat af en toe gekke gezic...

recept

Cheesecake + oreo = hemels! Althans, dat vind ik :-). En jij hopelijk ook na het maken van deze taart. We topten hem met kiwi gold, een erg goede combi, zo bleek achteraf. Het frisse van de kiwi gaat perfect samen met het zoete van de Oreo's en het romige van de cheesecake. Het fijne is, dat het ech...

recept

Door wat simpele aanpassingen maakte ik deze cake niet alleen héél erg lekker, maar ook net even iets minder ongezond. Een deel van de boter verving ik door vetvrije Griekse yoghurt en ik gebruikte heel weinig suiker. Wat mij betreft heeft deze cake niet veel suiker nodig, juist door het gebruik v...

recept

Hebben jullie weleens churros gegeten? Ineens zie ik ze op allerlei marktjes voorbijkomen! Deze zoete stengels die worden gedoopt in chocolade komen uit Spanje. Daar heb ik er dan ook menigeen gegeten. Alhoewel, toen ik in Sevilla studeerde, wist ik niet dat churros iets is dat men typisch 's ochten...

recept

Fijn hè, dat de zon zich weer laat zien? Het picknick en barbecue seizoen is wat mij betreft dan ook aangebroken. Heerlijk! Lekkere frisse salades, vlees en vis van de barbecue. Als afsluiter natuurlijk een dessertje, maar dan wel een die je van tevoren kunt maken ne het liefste een die je ook makk...

recept

Zoals jullie konden lezen: een gloednieuwe rubriek om de recepten van oma's in de spotlights te zetten. Als allereerste recept in de reeks 'recepten van oma': de hazelnoot 'tasjes' van mijn oma Cato. Eten was bij haar belangrijk, heel belangrijk. Vroeger had ze zelf een delicatessenwinkeltje en o...

recept

Jullie hadden vast al gemerkt dat ik dol ben op chocoladecake. Of nouja, sowieso, alles met chocolade. Onder meer een Oreo en Baileys chocoladetaart en een frambozen chocoladetaart passeerden al de revue. Dit exemplaar met Amarula en witte chocolade wil ik jullie ook niet onthouden! Amarula is een d...

recept

Peren zijn een van mijn favoriete fruitsoorten, ze zijn gewoon zo veelzijdig! Ze zijn lekker in een (havermout)ontbijtje, lekker als tussendoortje, in een salade, in een cake en in een taart. Peren en noten zijn een beproefde combinatie. Zo maakte ik al eerder een amandel-perencake, nog steeds een v...

recept

Omdat Calvé recent een kilopot pindakaas introduceerde, kreeg ik deze thuisgestuurd. Jerome is dol op pindakaas, maar ik voelde dat ik hem toch een handje moest helpen ;-). Dat deed ik door deze lekker brosse chocolate chip cookies met pindakaas te bakken. Een schot in de roos, want wat gaat er nou...

recept

Nog maar en kleine 2 weekjes en dan is het zover.... 5 december, Sinterklaas. Ook al geloof ik zo'n 20 jaar niet meer in Sinterklaas, we vieren het nog ieder jaar. Bij mijn ouders thuis eerst wat lekkers voor avondeten, wat we eigenlijk zo snel mogelijk op moeten hebben, want we zijn natuurlijk weer...

recept

Wat is jouw favoriete smaak chocoladeletter? Ik vind de allerlekkerste toch wel die van pure chocolade met lekkere toppings erop. Dit jaar maakte ik ze eens zelf. Als je geen mal heb, lijkt dat misschien een hele opgave, maar dat valt best mee. Oké, ze zien er niet precies zo uit als in de winkel, ...

recept

Jaaaa, hij is weer in het land..... ik heb het natuurlijk over de goedheiligman, Sinterklaas. Het gezelligste en misschien ook wel het lekkerste seizoen, ik bedoel pepernoten, (gevulde) speculaas en natuurlijk marsepein. De marsepein maak je in 5 minuten zelf na. Het enige wat je nodig hebt is suike...

recept

Er zijn weinig mensen die niet van chocolade houden en, toegeven, hele pure chocolade is best gezond. Maar, het kan nog beter, en vooral, nog leuker! Ke kunt met dit recept je eigen gezonde chocolaatjes maken en daar heb je eigenlijk heel weinig voor nodig. Omdat het om de verhoudingen gaat, gebruik...

recept

Begin deze week kwamen we terug uit Toronto, waar we 10 dagen doorbrachten met mijn familie. Ik voel me al van kinds af aan erg thuis in Noord-Amerika. De mega grote supermarkten, de bagelwinkels, de deli's, noem het maar op. We hebben er heerlijk gegeten! En ook veel lekkernijen mee terug genomen. ...