Cinnamon roll mug cake

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd4 minuten
  • Kooktijd1 minuut
  • Totale benodigde tijd5 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoe geniaal is dit? Cinnamon buns, maar dan in minder dan 5 minuten. Ik hoor je denken: "hoe dan?" Door er een heerlijke mug cake van te maken. Ik was zelf enigszins sceptisch, want zou dan echt smaken als een cinnamon roll? Ik kan je verzekeren, dat doet het! Een ultiem verwenmoment deze cinnamon roll mug cakes!

Gezonde cinnamon rolls

Ze zijn bovendien ook nog eens een stuk voedzamer en gezonder dan klassieke cinnamon rolls. Bovendien zijn ze plantaardig en als je wil ook glutenvrij. Als je het lekker vindt, kun je ook wat vers gebrande grof gehakte pecannoten toevoegen aan de vulling. De tahin zorgt in ieder geval voor een lekker smeuïge vulling. Deze sesampasta kun je gewoon in de supermarkt kopen. Zelf vind ik de Al Arz tahin het lekkerste, te koop bij speciaalzaken.

Ga jij ook aan de slag met deze gezonde cinnamon rolls oftewel cinnamon mug cakes? Laat het weten in de comments of deel je resultaten op Instagram!

Cinnamon roll mug cake

Cinnamon roll mug cake

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 40 gram banaan (circa 1/2 kleine banaan)
  • 60 gram amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 el appelciderazijn
  • 110 gram zelfrijzend (glutenvrij) bakmeel
  • vulling:
  • 2 el tahin
  • 2 el bruine rietsuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • topping:
  • 2 el poedersuiker
  • enkele druppels amandelmelk

Benodigdheden

  • 2 kopjes of bekers die magnetronbestendig zijn
  • magnetron
  • mengkom

Instructies

  1. Prak de 1/2 banaan en voeg de amandelmelk en appelazijn toe. Vervolgens voeg je de bloem toe en kneed je tot een deeg. Het deeg zal heel plakkerig zijn, dat is geen probleem. Bestuif je handen met bloem om het iets makkelijker te maken.
  2. Bestuif je werkblad met bloem of gebruik een siliconen mat. Vorm van het deeg een rechthoek van circa 1/2 cm dik.
  3. Meng de tahin met suiker en kaneel en smeer dit over het deeg heen. Houd circa 1 centimeter van de randen vrij. Rol het deeg op.
  4. Snijd de rol doormidden en verdeel over de 2 bekers.
  5. 1 minuut op 1000 Watt in de magnetron (als jouw magnetron een lagere wattage heeft wat langer).
  6. Maak intussen het glazuur door poedersuiker met een klein beetje water te mengen. Verdeel dit over de warme mug cakes en geniet!
Naar een recept van Okonomi kitchen

2 reacties op “Cinnamon roll mug cake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *