Indiase aardappelburgers (geïnspireerd op Vada Pav)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Vada pav is een Indiase 'burger' die met name in Mumbai wordt gegeten. De burger zelf is gemaakt van aardappel en daarmee is 'ie helemaal vegetarisch en zelfs vegan. Lekker op smaak gebracht met smaakmakers als koriander, garam massala en peper en daarna gefrituurd. Erbij zitten verschillende chutneys. Een kokos-knoflook chutney en een groene koriander-peper chutney. Voor de liefhebbers kun je er ook nog een tamarinde chutney op doen.

India

Dit alles op een zacht broodje. Een broodje boordevol smaak! Bij elke hap proef je de rijke smaken van India. Ik deel vandaag mijn recept voor dit heerlijke broodje in een iets versimpelde versie met ingrediënten die hier makkelijk verkrijgbaar zijn. Zelf heb ik geen friteuse en heb ik de burgers in de oven gebakken. Ze worden nog lekkerder en krokanter als je ze even in de frituur gooit, dus probeer dat vooral ook.

Nog steeds met de heerlijke smaken om je even te laten wegdromen. Dus, heb je zin in een zelfgemaakte vegetarische burger? Dan kan ik je zeker deze op vada pav geïnspireerde burger aanraden!

Indiase aardappelburgers (geïnspireerd op Vada Pav)

Indiase aardappelburgers (geïnspireerd op Vada Pav)

  • Voorbereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene peper
  • 1 el fijngesneden verse koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl garam masala
  • beslag:
  • 120 gram kikkererwtenmeel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl baking soda
  • 1/8 tl zout
  • water
  • snuf zout
  • 1 el olijfolie
  • groene chutney:
  • 10 gram verse koriander
  • 2 groene pepers
  • sap van 1 limoen
  • snuf zout
  • 1 tl suiker
  • kokoschutney:
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el geraspte kokos
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder (meer of minder naar smaak)
  • 1 tl olijfolie
  • verder nodig:
  • 4 broodjes

Benodigdheden

  • kookpan
  • grillplaat / oven / friteuse
  • hakmolen
  • koekenpan

Instructies

  1. Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten klaar.
  2. Maak intussen de kokos-chutney.
  3. Rooster in een droge pan de kokos tot deze begint te verkleuren. Zet dit apart. Doe vervolgens olie in de pan en bak de knoflook kort. Voeg de paprikapoeder en chilipoeder toe.
  4. Haal uit de pan en pureer, samen met de geroosterde kokos. Doe dit in een bakje en zet apart.
  5. Pureer nu alle ingrediënten voor de groene chutney en zet ook deze apart.
  6. Snijd de knoflook en peper voor de burgers fijn.
  7. Zet de pan weer op het vuur en giet er opnieuw olie in. Doe de knoflook, peper, kurkuma en garam masala erin en bak kort.
  8. Giet de aardappels af wanneer de gaar zijn en pureer met een stamper. Voeg het kruidenmengsel wat je net hebt gemaakt in de pan toe, samen met de fijngesneden koriander.
  9. Laat het even afkoelen en vorm er dan met je handen circa 6 burgers van.
  10. Maak een beslag dor kikkererwtenmeel, baking soda, kurkuma en zout te mengen. Voeg beetje bij beetje water toe, tot je een mooi en klontvrij beslag hebt. Wentel hier de burgers in.
  11. Bak de burgers in de friteuse, in een hapjespan of wok met hete frituurolie of in de oven.
  12. Snijd de broodjes open en beleg met beide chutneys en de aardappelburger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *