Bananenbrood muffins met een chocolade swirl

  • voor 12 stuks personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wat doe je als je veel rijpe bananen hebt liggen? Bananenbrood maken? Dat is natuurlijk superlekker, maar ik wilde wel weer eens wat anders. Bananenmuffins met een marmereffect van chocolade leek me wel wat. Het is eigenlijk heel simpel: je maakt 2 soorten beslag. Eentje met cacaopoeder en eentje zonder. Door die twee beetje voor beetje in de vormpjes te scheppen en heel voorzichtig met de achterkant van een lepel te roeren, krijg je zo'n mooi effect.

Gezonde bananenbrood muffins

Deze lekkere muffins zijn ideale gezonde ontbijtmuffins. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en fijne ingrediënten. De bananen zelf zijn al vrij zoet, dus die hebben weinig nodig. Ik gebruikte dadels om het precies de juiste zoetheid te geven. Verder zorgt volkoren (spelt)bloem ervoor dat je lang een verzadigd gevoel hebt. Je kunt de chocoladelaag eventueel ook nog versieren met chocoladestukken. Dan zijn ze nóg lekkerder. Kies dan vooral hele pure chocolade an je hebt nog steeds gezonde muffins. Ideaal als tussendoortje of dus zelfs ontbijt en super lekker!

Ik ben benieuwd wat jij graag in je bananenbrood of bananenbrood muffins doet? Ga je bijvoorbeeld voor klassieke blauwe bessen of eet jij ze ook graag met chocolade? Of misschien heb je wel een andere leuke tip voor ons. Ga jij ook met dit recept aan de slag? Deel op Instagram met #myfoodblognl.

Bananenbrood muffins met een chocolade swirl

Bananenbrood muffins met een chocolade swirl

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 12 stuks personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor het chocoladebeslag:
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 2 dadels
  • 2 el olijfolie
  • 70 gram volkoren speltbloem
  • 50 gram cacao
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • Voor het bananenbeslag:
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 1 dadel
  • 2 el olijfolie
  • 140 gram speltbloem
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout

Benodigdheden

  • muffintray met siliconen of papieren muffinvormpjes (12)
  • 2 mengkommen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Begin met het chocoladebeslag. Snijd de dadel fijn. Pel en breek de bananen. Prak de bananen en kluts het ei er doorheen samen met de dadel. Giet de olie en vanille extract erbij en voeg cacao, bloem, bakpoeder en zout toe. Roer alles goed door elkaar tot een egaal beslag.
  3. Maak nu in een andere kom het andere mengel. Prak de bananen, voeg het ei, olie en vanille-extract toe, gevolgd door de overige ingrediënten. Meng tot een beslag en houd de twee kommen apart.
  4. Schep nu in de muffinvormpjes een lepel van het chocoladebeslag, gevolg door het andere beslag en ga zo door tot je muffinvormpjes voor 7/8 vol zitten. Draai voorzichtig met de onderkant van een lepel of een satéprikker door het beslag heen om een 'swirl' te creëren.
  5. Zet de muffins in de muffintray circa 20 minuten in de oven en bak de muffins gaar.
  6. Haal ze uit de oven en laat de muffins afkoelen op een draadrek. Eet ze vers of bewaar ze in een vershoudtrommel of in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *