Vegan chocolade fudge en een momentje voor jezelf

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De feestdagen staan weer voor de deur. De tijd van gezelligheid, maar ook van tijd voor jezelf. Vergeet in deze drukke tijden vooral niet om af en toe een momentje voor jezelf in te lassen. Kaarsjes aan, goed boek of je favo Netflix rom-com en natuurlijk wat lekkers erbij. Vandaag laat ik je iets heeeel lekkers zien: vegan fudge met gedroogd fruit en nootjes met een heerlijk kopje thee. Lees je mee?

Fudge is vrij eenvoudig om te maken en deze vegan variant al helemaal! Je hebt nodig: gecondenseerde kokosmelk, pure chocolade, kokosolie en gedroogd fruit + nootjes. Ik ging voor bijzondere fruitsmaken: kiwi en kersen en het leuke is, dat jij heel makkelijk je eigen smaken kunt kiezen! Hoe? Dat ga ik je vertellen!

Fruit drogen met een droogoven

Van WMF kreeg ik een droogoven (WMF KitchenMini's droogoven). En wat een feest is dat! Een droogoven stond al een tijdje op ons verlanglijstje omdat je op deze manier heel makkelijk lekkere snacks kunt maken. Gedroogd fruit is lekker en bovendien relatief gezond. Het leuke is dat je in deze droogoven veel verschillende dingen kunt drogen.

Kiwi's, citrusfruit en boerenkool

In de gebruiksaanwijzing staan veel suggesties met daarin ook de aanbevolen droogtijd en temperatuur. Zo kun je dus kiwi's en citrusfruit drogen, maar bijvoorbeeld ook aardappels, boerenkool en bietjes. Plus, je kunt makkelijk mueslirepen maken met de mal die erbij zit.

De set heeft 5 trays waarop je dus veel kwijt kunt. Maar mocht je nog meer tegelijk willen drogen, kun je ook extra trays kopen en in de droogoven zetten. Voor deze fudge kun je helemaal kiezen welke fruitsoorten jij graag toevoegt. Ik vond het zuurtje van de kers heel lekker en de kiwi die heerlijk krokant wordt!

Kopje thee

En aangezien we er ook graag iets lekkers bij drinken, tip ik een lekker kopje thee. Om de thee te zetten, gebruikte ik de WMF Lumero waterkoker. Naast het mooie, slanke RVS design, heeft de waterkoker verschillende standen. Kokend water, maar ook 70, 80 of 90 graden. Dat is handig, aangezien ik een liefhebber ben van bijvoorbeeld groene thee en deze moet je zetten met water van circa 80 C.

Vegan chocolade fudge en een momentje voor jezelf

Vegan chocolade fudge en een momentje voor jezelf

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 16 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 gram)
  • 300 gram pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • 3 el gedroogd fruit
  • 2 el grof gehakte pistachenoten

Benodigdheden

  • WMF KitchenMini's droogoven
  • WMF Lumero waterkoker
  • steelpan
  • bakblik van circa 12 x 16 centimeter bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Doe de gecondenseerde melk, chocolade en kokosolie in de steelpan en smelt op laag vuur.
  2. Roer goed door tot een egale massa.
  3. Roer nu de noten en gedroogd fruit er doorheen.
  4. Giet in het bakblik en zet 1-2 uur in de koelkast.
  5. Wanneer de fudge is uitgehard, til je hem uit het bakblik.
  6. Strooi eventueel cacaopoeder over de fudge heen.
  7. Houd een groot, scherp mes onder de hete kraan en droog af met een theedoek. (Herhaal na elke snede).
  8. Snijd in 8 plakken en halveer de plakken vervolgens.
  9. Bewaar in een afsluitbaar vershoudbakje.
Advertorial - i.s.m. WMF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *