Bokkepootjes parfait

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd4 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Bokkenpootjes parfait is een heerlijk en feestelijk ijsdessert. Bij het maken van parfait komt er geen ijsmachine aan te pas, dus dat is mooi meegenomen. In tien minuten maak je het klaar en dan hoef je alleen maar af te wachten, terwijl de vriezer al het werk doet. Dit recept is natuurlijk een ultiem dessert voor de feestdagen, maar eigenlijk kan een goed toetje nooit kwaad toch?

Bokkenpootjes

De oplettende My Food Blog fan zal misschien al opgevallen zijn, dat de foto's net even anders zijn dan je gewend bent. Dat klopt, deze keer zijn ze dan ook niet door Judith gemaakt. Ik ben Maris en normaal gesproken blog ik op Flying Foodie, maar vandaag mag ik hier als gastblogger aan de slag. Speciaal voor Judith maakte ik een variatie op mijn bitterkoekjes parfait met Amaretto. Dit keer met heerlijke bokkenpootjes en geheel alcoholvrij.

Mocht je echt zin hebben om je uit te sloven, dan kan ik je verklappen dat dit ijs heel lekker combineert met stoofpeertjes.

Wat is Parfait?

Parfait is Frans voor perfect. Het heeft dan ook een perfecte balans tussen suiker, vet en vocht. Door het hoge vetgehalte vormen zich weinig ijskristallen en hoeft het daardoor dus ook niet in een ijsmachine bereid te worden. Het lekkerste is het als je het ongeveer 10 tot 15 minuten voor het serveren uit de vriezer haalt en op temperatuur laat komen. Dan is het ijs heerlijk smeuïg, maar nog wel bevroren.

Bokkenpootjes parfait zwangerschapsproof maken

Hoewel dit recept geen alcohol bevat is het door de eierdooiers niet zwangerschapsproof. Dit is op te lossen door de eieren te pasteuriseren. Dit is gelukkig vrij simpel. Laat je eieren op kamertemperatuur komen. Verwarm een pan met water tot 60 graden en haal van het vuur. Leg de eieren erin en zorg dat de eieren geheel bedekt zijn met water. Laat dit 15 minuten staan. Zet het pannetje terug op het vuur en verwarm het langzaam tot 50 graden. Als je te snel gaat, dan kom je boven de 60 graden uit en zal je ei stollen. Koel de eieren af in een bak met ijskoud water.

Teveel gedoe? Je kunt ook gepasteuriseerde eieren kopen, bijvoorbeeld bij Jumbo of groothandel.

Bokkepootjes parfait

Bokkepootjes parfait

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd4 uur

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de parfait:
  • 100 gr bokkenpootjes
  • 4 eierdooiers
  • 50 gr suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • Extra's:
  • Bokkenpootjes
  • Pure chocolade

Benodigdheden

  • Elektrische mixer
  • 4 vormpjes voor je parfait (of 1 grote), ik gebruikte een siliconen vorm.

Instructies

  1. Klop de eierdooiers en suiker met een elektrische mixer, tot het mengsel lichter van kleur wordt en verdubbeld is in volume. Hak de koekjes grof en schep deze er rustig doorheen.
  2. In een andere kom: klop (ook met een mixer) de slagroom samen met het vanille-extract zo goed als stijf.
  3. Spatel de slagroom voorzichtig bij de opgeklopte eierdooiers, je wilt het luchtig houden.
  4. Schep in je vormpjes en strijk af. Plaats in de vriezer en laat zo’n 4 uur opstijven. Haal 1- tot 15 minuten voor gebruik de bokkenpootjes parfait uit de vriezer en laat het op temperatuur komen.
  5. Versier met wat grof geraspte chocolade en extra bokkenpootjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *