Koken met kids: appelpartjes met een topping (verantwoorde snack)

  • voor 16 partjes personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Koken met kids: appelpartjes met een topping (verantwoorde snack)

Laatst dook ik samen met een vriendin en haar 2 kleuters van 4 jaar de keuken in om een lekker middagje te kokkerellen. Een van de dingen die we maakten was een verantwoorde snack. Appelpartjes gedoopt in hele pure chocolade en vervolgens getopt. Hierbij kun je het zo gezond of minder gezond maken als je zelf willen. Nootjes en kokos zijn daarbij voorbeelden van gezonde toppings. Marshmallows en schuddebuikjes zijn iets minder verantwoord (maar wel ook heel lekker). Andere dip mogelijkheden zijn bijvoorbeeld gemalen gevriesdroogde frambozen, gevriesdroogde kiwi, pinda's, pepsels/pretzels en ga zo maar door.

Appelsnacks

Het leuke is dat deze appelsnackjes heel makkelijk te maken zijn en vooral ook heel leuk zijn om met kinderen te maken. Wij hadden veel lol met het dippen van de appelpartjes in chocolade en het toppen ervan! Een appelsnijder waarbij de appel meteen in partjes wordt gesneden is heel makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook zelf de appel snijden. Door de appelpartjes op een stokje te rijgen, kun je ze gemakkelijk in de chocolade dippen en krijg je later met het eten minder last van vieze vingers. Het is daarmee ook een leuke traktatie om uit te delen!Om het gezond te houden, gebruikten wij hele pure chocolade. Minder puur of melkchocolade gebruiken kan natuurlijk ook. Heb jij deze appelpartjes gemaakt? Laat het weten in de comments of deel op Instagram met #myfoodblognl!

Ingrediënten

  • 2 Granny Smith
  • appels
  • 75 gram
  • pure chocolade
  • toppings naar keuze wij gebruiken:
  • grof gehakte pistachnootjes
  • kokosrasp
  • mini marshmallows
  • schuddebuikjes

Benodigdheden

  • appelsnijder (optioneel)
  • cake pop stokjes of ijslolly stokjes (optioneel)
  • magnetron bestendig kommetje

Instructies

  1. Was de appels goed. Snijd de appel in partjes met behulp van de appelsnijder of een appelboor. Het voordeel van een appelsnijder is dat de appel meteen in partjes is gesneden en ontdaan van klokhuis. Je hebt hier echter wel een beetje kracht voor nodig.
  2. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een magnetron bestendige kom.
  3. Verwarm de chocolade 1 minuut. Roer door met een metalen lepel en zet als dat nodig is, nogmaals in de magnetron.
  4. Boor in elk van de partjes het stokje tot circa halverwege (als je die gebruikt). Doop de helft van het appelpartje in de chocolade en bedek dan met een of meerdere van de toppings. Laat de appelpartjes minimaal 10 minuten uitharden in de koelkast.
0 mensen willen het maken
1 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

One response to “Koken met kids: appelpartjes met een topping (verantwoorde snack)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *