Zoete aardappelcake met dadels
- Door Judith Pagrach
- Nederlands, Overig
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd45 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur


Zoete aardappelcake met dadels
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd45 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappels
- 250 gram volkoren speltbloem
- 1 el koekkruiden (of kaneel)
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- 250 ml karnemelk
- 5 el olijfolie
- 2 eieren
- 2 el maple syrup
- 6 dadels in grove stukken gesneden
Benodigdheden
- cake bakblik + bakpapier
- keukenmachine
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Bereid eerst de zoete aardappel. Er zijn twee manieren om dit te doen: schil de zoete aardappelen en kook ze. Of schil ze niet, prik gaten in de schil en gaar ze in circa 5 minuten in de magnetron.
- Bekleed je bakvorm met bakpapier.
- Meng in een grote kom speltbloem, zout, bakpoeder en koekkruiden. Stamp in een andere kom de zoete aardappel tot een puree en meng dit door het droge mengsel. Voeg karnemelk, olie, maple syrup en eieren toe en meng tot een glad beslag.
- Roer als laatste de dadels er doorheen.
- Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in circa 45 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Bak anders nog enkele minuten.
Dit recept staat bij de gerechten zonder lactose. Maar volgens mij is karnemelk niet lactose vrij toch? 🤔
Dankjewel voor je opmerking, ik heb het aangepast!
Wil je een lactosevrije versie, gebruik dan lactosevrije karnemelk.