Zoete aardappelcake met dadels

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Zoete aardappelcake met dadels

Ingrediënten

  • 300 gram
  • zoete aardappels
  • 250
  • gram
  • volkoren speltbloem
  • 1 el
  • koekkruiden
  • (of kaneel)
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • snuf
  • zout
  • 250 ml
  • karnemelk
  • 5 el
  • olijfolie
  • 2
  • eieren
  • 2 el
  • maple syrup
  • 6 dadels
  • in grove stukken gesneden

Benodigdheden

  • cake bakblik + bakpapier
  • keukenmachine

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Bereid eerst de zoete aardappel. Er zijn twee manieren om dit te doen: schil de zoete aardappelen en kook ze. Of schil ze niet, prik gaten in de schil en gaar ze in circa 5 minuten in de magnetron.
  3. Bekleed je bakvorm met bakpapier.
  4. Meng in een grote kom speltbloem, zout, bakpoeder en koekkruiden. Stamp in een andere kom de zoete aardappel tot een puree en meng dit door het droge mengsel. Voeg karnemelk, olie, maple syrup en eieren toe en meng tot een glad beslag.
  5. Roer als laatste de dadels er doorheen.
  6. Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in circa 45 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Bak anders nog enkele minuten.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Zoete aardappelcake met dadels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *