Smeuïge vegan carrot cake (glutenvrij)

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Smeuïge vegan carrot cake (glutenvrij)

Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet op minder gluten, dus maakte ik er ook nog eens een glutenvrije carport cake van. Vegan EN glutenvrij? Dat klinkt als een Mission impossible, toch? Nou, ik kan je vertellen, dat dat niet zo is! Goed nieuws dus :-). Ik vond een recept van Ela Vegan en gebruikte die als basis. De eieren vervingen we door chipzaad opgelost in water en dat werkt dus supergoed! De verschillende meelsoorten zorgen voor precies de juiste textuur. Zo krijg je een heerlijk smakelijke cake met een smeuïge textuur. Ik was positief verrast en ik hoop jij ook als je hem gaat maken :-).

Ingrediënten

  • 160 gram
  • rijstmeel
  • 50 gram
  • tapiocameel
  • 60 gram
  • kokosrasp
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • 1/2 tl
  • gemberpoeder
  • 1/2 tl
  • kardemompoeder
  • 375 gram
  • geraspte wortel
  • 120 ml
  • kokosmelk
  • 100 ml
  • maple syrup
  • 2 el
  • kokosolie
  • 2 el
  • gebroken chipzaad + 6 el water
  • 1 tl
  • vanille-extract

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 C (hetelucht).
  2. Breek de chipzaden met een vijzel of kort in een hakmolen. Roer het water door het chiazaad en zet apart.
  3. Meng in een kom de meelsoorten, bakpoeder, geraspte kokos en kruiden.
  4. Meng in een andere kom de geraspte wortel, maple syrup, vanille-extract, kokosmelk en kokosolie. Roer vervolgens het chia'ei' er doorheen.
  5. Roer nu de droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot een egaal beslag.
  6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak in circa 40 minuten gaar.
 
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *