Smeuïge vegan carrot cake (glutenvrij)

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet op minder gluten, dus maakte ik er ook nog eens een glutenvrije carport cake van. Vegan EN glutenvrij? Dat klinkt als een Mission impossible, toch? Nou, ik kan je vertellen, dat dat niet zo is! Goed nieuws dus :-). Ik vond een recept van Ela Vegan en gebruikte die als basis. De eieren vervingen we door chiazaad opgelost in water en dat werkt dus supergoed! De verschillende meelsoorten zorgen voor precies de juiste textuur. Zo krijg je een heerlijk smakelijke cake met een smeuïge textuur. Ik was positief verrast en ik hoop jij ook als je hem gaat maken :-).

Smeuïge vegan carrot cake (glutenvrij)

Smeuïge vegan carrot cake (glutenvrij)

Aanpassen porties:

voor 9 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 160 gram rijstmeel
  • 50 gram tapiocameel
  • 60 gram kokosrasp
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kardemompoeder
  • 375 gram geraspte wortel
  • 120 ml kokosmelk
  • 100 ml maple syrup
  • 2 el kokosolie
  • 2 el gebroken chiazaad + 6 el water
  • 1 tl vanille-extract

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 C (hetelucht).
  2. Breek de chipzaden met een vijzel of kort in een hakmolen. Roer het water door het chiazaad en zet apart.
  3. Meng in een kom de meelsoorten, bakpoeder, geraspte kokos en kruiden.
  4. Meng in een andere kom de geraspte wortel, maple syrup, vanille-extract, kokosmelk en kokosolie. Roer vervolgens het chia'ei' er doorheen.
  5. Roer nu de droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot een egaal beslag.
  6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak in circa 40 minuten gaar.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *