Smeuïge vegan carrot cake (glutenvrij)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 9 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Laatst aten we weer eens vega chow mein en had ik redelijk wat geraspte wortel over. Wat doe je als je geraspte wortel over hebt? Carrot cake maken natuurlijk! Aangezien we de laatste tijd voornamelijk vegan eten, ging ik graag de uitdaging aan. Verder merk ik dat mijn prikkelbare darm het goed doet op minder gluten, dus maakte ik er ook nog eens een glutenvrije carport cake van. Vegan EN glutenvrij? Dat klinkt als een Mission impossible, toch? Nou, ik kan je vertellen, dat dat niet zo is! Goed nieuws dus :-). Ik vond een recept van Ela Vegan en gebruikte die als basis. De eieren vervingen we door chiazaad opgelost in water en dat werkt dus supergoed! De verschillende meelsoorten zorgen voor precies de juiste textuur. Zo krijg je een heerlijk smakelijke cake met een smeuïge textuur. Ik was positief verrast en ik hoop jij ook als je hem gaat maken :-).
Smeuïge vegan carrot cake (glutenvrij)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd40 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 9 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 160 gram rijstmeel
- 50 gram tapiocameel
- 60 gram kokosrasp
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kardemompoeder
- 375 gram geraspte wortel
- 120 ml kokosmelk
- 100 ml maple syrup
- 2 el kokosolie
- 2 el gebroken chiazaad + 6 el water
- 1 tl vanille-extract
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 C (hetelucht).
- Breek de chipzaden met een vijzel of kort in een hakmolen. Roer het water door het chiazaad en zet apart.
- Meng in een kom de meelsoorten, bakpoeder, geraspte kokos en kruiden.
- Meng in een andere kom de geraspte wortel, maple syrup, vanille-extract, kokosmelk en kokosolie. Roer vervolgens het chia'ei' er doorheen.
- Roer nu de droge ingrediënten door de natte ingrediënten tot een egaal beslag.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Bak in circa 40 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 229 | Calorieën uit vetten 80 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 36% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Twee eetlepels kokosolie, is dit twee eetlepels met gesmolten olie of twee eetlepels zo uit de pot?
Ik heb het laatste gedaan maar het bleven stukjes bij het maken van het beslag en vond de cake vet. Ik begon me dus af te vragen of ik het goed had begrepen?
Hi Ilse, het gaat om gesmolten kokosolie. Bijvoorbeeld in de magnetron of een klein pannetje of au bain Marie even smelten.