Vega burger met Mediterrane gegrilde groenten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een vega burger met een Mediterrane twist. Burgers kun je op allerlei soorten manieren maken. Laatst deelde ik al een vega burger o.b.v. kikkererwten en wortel. Dit keer heb ik er een gemaakt van vega gehakt. Bij een lekkere burger draait het allemaal om de juiste toppings. Dus, dit keer: gegrilde Mediterrane groenten. Lekkere aubergine en courgette die we grillen en die op de burger gaan. Om het af te maken gebruiken we Boursin Zacht & Romig. Dit is een smeerbare variant op het klassieke kaasje. Perfect dus om de bovenkant en de onderkant van het broodje mee in te smeren voor de ultieme Mediterrane touch!

Vega burger met Mediterrane gegrilde groenten

Vega burger met Mediterrane gegrilde groenten

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100g Boursin® Boursin Zacht & romig garlic & herbs
  • 2 hamburgerbroodjes (brioche broodjes met sesamzaadjes)
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 6 plakjes courgette (dun gesneden)
  • 4 plakjes aubergine (dun gesneden)
  • 4 plakjes tros tomaat (dun gesneden)
  • 2 blaadjes sla (van een krop sla)
  • Olijfolie

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Grillpan
  • Serveerring (optioneel – om de hamburgers rond te maken)

Instructies

  1. Kneed het gehakt en vorm er 2 burgers van. Als je de serveerring gebruikt, kun je er mooie ronde bugers van vormen. Gberuik dan de bolle kant van een lepel om het gehakt aan te drukken.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de burgers aan beide kanten circa 4 minuten of totdat ze gaar zijn.
  3. Zet de grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk met wat olijfolie en grill de courgette en aubergine aan beiden kanten circa 3 minuten (totdat ze zacht zijn).
  4. Snijd het broodje open. Leg de snijkant 10 seconden in de grillpan.
  5. Bestrijk de onderste helft van het broodje met wat Boursin Zacht & Romig.
  6. Leg hier een blaadje sla op gevolgd door de burger.
  7. Verdeel de overige groentes over de burger. Bestrijk de bovenkant van het broodje met Boursin Zacht en Romig en leg op de groenten.
Tip: je kunt ook de Boursin smeren op de net gegrilde warme vega burger voor een nog grotere smaaksensatie! Advertorial - i.s.m. Eatertainment & Boursin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *