Krieltjessalade met gegrilde paprika
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen

Lekker licht eten, dat vind ik als het warmer wordt wel zo fijn. Bovendien wil ik dan vooral ook snel klaar zijn om lekker te kunnen genieten van het warme weer. Deze krieltjessalade is zo'n maaltijd. Je kunt hem prima op zichzelf eten als diner of lunch, maar ook bij de BBQ doet 'ie het goed. De smaken zijn fris met bijvoorbeeld de knapperige radijsjes, friszure kappertjes en de gedroogde kruiden. Heerlijk bij de zachte aardappels met een knapperig jasje. Wist je trouwens dat dit gerecht niet alleen vegetarisch is? Het is ook nog eens helemaal vegan!

Krieltjessalade met gegrilde paprika
Aanpassen porties:
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 1 pot gegrilde paprika's (a 310 gram)
- 250 gram radijsjes
- 2 el kappertjes
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl gedroogde bieslook
- 1/4 tl gedroogde dille
- 1 el olijfolie om in te bakken
Benodigdheden
- koekenpan
Instructies
- Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
- Bak de krieltjes in circa 10 minuten gaar (blijf ze opscheppen zodat ze niet aanbranden).
- Snijd de gegrilde paprika's in dunne reepjes en de radijsjes in kwarten.
- Meng de gebakken krieltjes met de radijsjes, paprika, bieslook, dille en kappertjes en breng op smaak met extra vergine olijfolie. (Zout is niet nodig, hiervoor zorgen de kappertjes al).