Krieltjessalade met gegrilde paprika

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Lekker licht eten, dat vind ik als het warmer wordt wel zo fijn. Bovendien wil ik dan vooral ook snel klaar zijn om lekker te kunnen genieten van het warme weer. Deze krieltjessalade is zo'n maaltijd. Je kunt hem prima op zichzelf eten als diner of lunch, maar ook bij de BBQ doet 'ie het goed. De smaken zijn fris met bijvoorbeeld de knapperige radijsjes, friszure kappertjes en de gedroogde kruiden. Heerlijk bij de zachte aardappels met een knapperig jasje. Wist je trouwens dat dit gerecht niet alleen vegetarisch is? Het is ook nog eens helemaal vegan!

Krieltjessalade met gegrilde paprika

Krieltjessalade met gegrilde paprika

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes
  • 1 pot gegrilde paprika's (a 310 gram)
  • 250 gram radijsjes
  • 2 el kappertjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde bieslook
  • 1/4 tl gedroogde dille
  • 1 el olijfolie om in te bakken

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan.
  2. Bak de krieltjes in circa 10 minuten gaar (blijf ze opscheppen zodat ze niet aanbranden).
  3. Snijd de gegrilde paprika's in dunne reepjes en de radijsjes in kwarten.
  4. Meng de gebakken krieltjes met de radijsjes, paprika, bieslook, dille en kappertjes en breng op smaak met extra vergine olijfolie. (Zout is niet nodig, hiervoor zorgen de kappertjes al).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *