Vegetarische okonomiyaki met kool

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Er stond al een okonomiyaki op de site, maar ik had wel weer in in een nieuwe variant. Dit keer maakte ik deze Japanse omelet helemaal glutenvrij. Bovendien is deze helemaal vegetarisch. Okonomiyaki is een bekend Japans gerecht wat vergelijkbaar is met een dikke, goedgevulde pannenkoek. Vaak is deze gevuld met kool, maar dit kunnen ook andere groenten zijn. Als topping gebruik je dingen als bosui, sesamzaad maar ook (Japanse) mayonaise en een pittigere saus. Het is een lekker snelle avondmaaltijd of lunch, dus probeer het vooral!

Vegetarische okonomiyaki met kool

Vegetarische okonomiyaki met kool

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram Chinese witte kool
  • 4 eieren
  • 5 el rijstebloem (of andere bloemsoort)
  • 1 bosui
  • 120 ml koud water
  • 1 tl bouillonpoeder (of half bouillonblokje)
  • 2 el tamari (of sojasaus indien niet glutenvrij)
  • toppings:
  • ketchup
  • (Japanse) mayonaise

Benodigdheden

  • koekenpan met deksel
  • garde

Instructies

  1. Snijd de kool in dunne reepjes en leg deze in de kom. Kluts de eieren met de rijstbloem en giet dit bij de kool. Doe ook het bouillonpoeder, tamari en koud water erbij.
  2. Snijd het wit van de bosui fijn en zet dit even apart.
  3. Doe een koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en voeg nu het ei-mengsel toe.
  4. Leg de deksel op de pan en draai het vuur laag.
  5. Gaar de okonomiyaki in circa 10 minuten gaar.
  6. Top met het groen van de bosui, mayonaise en ketchup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *