Pumpkin spice muffins (pompoen muffins)

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Herfst betekent pompoen en all things pumpkin! Lucky me, want ik ben dol op pompoen. Als je weet dat bij Starbucks de Pumpkin Spice Latte (PSL) weer op het menu staat, weet je dat het bijna herfst is. Pumpkin spice is pompoen met een vleugje kruiden. De kruiden zijn vergelijkbaar met speculaaskruiden, maar hebben een net wat andere samenstelling. In de VS en Canada verkopen ze pompoenpuree uit blik. Vet handig voor de pompoenfans onder ons.

Pompoenpuree uit de vriezer

Bij een gebrek daaraan (en aangezien we dit jaar een jaartje Canada moeten overslaan wegens Corona), gebruikte ik een andere handige truc. In de diepvries heb ik standaard een heel assortiment aan groenten. Waaronder dus pompoen. Die pompoen is al voorgesneden en zo heb ik altijd pompoen bij de hand. Je eigen pompoenpuree maken is hiermee een fluitje van een cent. Even in de pan verwarmen met een klein beetje extra water en dan prakken met een vork. Zo simpel is het!

Kruiden

Dan zijn er natuurlijk nog de kruiden, want zonder dat geen 'pumpkin spice'. Ik gebruikte voor het gemak speculaaskruiden. Het smaakt heel erg vergelijkbaar en als je deze toch hebt liggen: waarom niet ;-)?

Pompoen muffins maken

Dit recept is perfect om pompoen muffins mee te maken. Zelf koos ik voor kleine tulbandjes met een vorm die ik vorig jaar van mijn moeder had geleend en nu weer eens tegen kwam. Ik dacht, voor ik die vorm terug geef, is het leuk om er nog iets mee te maken ;-). Deze muffins zijn er heel goed voor geschikt. Ze zijn namelijk stevig genoeg en garen ook mooi egaal. Dat komt waarschijnlijk door de combinatie met het ei en de banaan. Ze worden zo lekker fluffy! Ik was positief verrast.

Glazuur optioneel

Het versieren met glazuur is optioneel. Persoonlijk vond ik het wel een lekkere touch. Helemaal als je ze daarna versiert met licht geroosterde pecannoten. Laat de herfst nu maar beginnen! Ik ben super benieuwd naar jullie herfst creaties. Deel je het resultaat hieronder of op Instagram? Vind ik leuk :-)!

Pumpkin spice muffins (pompoen muffins)

Pumpkin spice muffins (pompoen muffins)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 9 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram pompoenstukjes
  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 150 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gram volkoren rijstmeel
  • 65 gram bruine suiker
  • 50 gram tapiocazetmeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • glazuur (optioneel):
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 el water

Benodigdheden

  • muffintray met 9 papieren vormpjes (of mini tulband tray)
  • mengkom (2x)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 165 C (heteluchtoven).
  2. Verwarm de pompoenstukjes in een pan of in de magnetron tot ze zacht worden en prak dit met een vork. Zet apart.
  3. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten.
  4. In een andere kom prak je de banaan. Voeg de pompoen en het geklutste ei toe. Giet het vanille-extract erbij. Daarna giet je de afgekoelde gesmolten kokosolie erbij.
  5. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer met een garde of vork goed door.
  6. Verdeel nu het beslag over de vormpjes. Gebruik je geen papier, maar bijvoorbeeld mini tulband vormpjes? Vet dan de vorm goed in met olie.
  7. Bak de cakejes in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar. Check met een sateprikker of deze er schoon uit komt. Is dat niet het geval? Bak dan nog even.
  8. Laat de vormpjes op een kraanrek goed afkoelen voor je ze eventueel decoreert met glazuur. Meng hiervoor de poedersuiker met het water. Is het te dun? Voeg dan extra poedersuiker toe? Is het te dik, voeg dan drupje voor drupje water toe. Bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast.

Een reactie op “Pumpkin spice muffins (pompoen muffins)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *