Gek op pompoen! 11 bijzondere pompoen recepten

My Food Blog
Gek op pompoen! 11 bijzondere pompoen recepten

In Nederland liggen de pompoenen inmiddels in groten getale in de supermarkten en ook in mijn keuken staat een grote oranje pompoen. Voorlopig decoratief, maar binnenkort wordt hij subject van een pompoenrisotto. Zelf ben ik gek op pompoen recepten en zodra de herfst is aangebroken, staat er bij mij pompoen op het menu. Als ik voor makkelijk ga, diepvries blokjes pompoen, maar het allerlekkerste blijft toch zo’n echte verse pompoen. Wellicht denk je: lastig om te snijden. Maar dat valt reuze mee! Prik er enkele gaatjes in en leg de pompoen even in de magnetron. Daarna is ‘ie met een scherp mes goed te snijden! De pitten schep je eruit. Was en droog ze en je hebt pompoenpitten.

Pumpkin spice

Hier in huis komt de pompoensoep vaak op tafel, maar geregeld ook andere recepten met pompoen. Ik ben gek op pompoen, maar in Amerika zijn ze nog veel gekker op pompoen.De laatste jaren worden er steeds gekkere producten bedacht met pompoen, pompoenpitten en/of pumpkin spice. Dat laatste is een kruidenmengsel wat wordt gebruikt in combinatie met pompoen. In bijvoorbeeld pumpkin pie. Het is redelijk vergelijkbaar met onze speculaaskruiden, maar dan in net andere verhoudingen. In ieder geval lekker kruidig.

Halloween & Thanksgiving

Met Halloween en Thanksgiving in aantocht breekt de ‘pumpkin madness’ nu echt uit. Iedereen kent wel de ‘pumpkin pie’ of de ‘Pumpkin Spice Latte’ van Starbucks. Maar er zijn ook veel gekkere combi’s. Hieronder een selectie van de meest ongewone pompoen recepten plus recepten. Pompoenpitguacamole, anyone?

Maar er is ook pompoentaartcola, pompoenmarshmallows, pompoenbier, pompoentaartwodka, pompoentaartkruidensoja- melk, pompoenijs, pompoentaartkruiden Pringles, pompoentaart Jell-o (drilpudding), pompoenbagels, Hershey’s chocolate kisses met pompoentaartvulling  en pompoentaart KitKat. Wat is de raarste pompoencombi die jij hebt gezien?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

4 reacties op “Gek op pompoen! 11 bijzondere pompoen recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *