Zachte zalm taco’s

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Zachte zalm taco’s

East meets west in deze fijne zalm taco's. Taco's en wraps ken je natuurlijk uit de Mexicaanse keuken, maar vandaag hebben ze wel een heel Aziatisch jasje gekregen. Door Jamie Oliver geïnspireerd maakte ik deze zalm met five spice poeder, een frisse salsa en een pindasaus. De five spice poeder wordt in de Chinese keuken veel gebruikt en bestaat uit 5 kruiden waaronder anijs en szechuanpeper. Dit zorgt voor een hele kenmerkende smaak die het in dit gerecht fantastisch doet met de fris pittige komkommer salsa en de milde, kruidige pindasaus. Door de taco's eerst te grillen wordt het een nog bijzonderder gerecht en komen de smaken het beste tot zijn recht. Van vind je van dit recept? Ga je het ook maken? Laat het weten in de comments!

Ingrediënten

  • voor de zalm:
  • 1
  • zalmfilet met huid
  • (à 300 gram)
  • 1 tl
  • five spice poeder
  • 1 tl
  • olijfolie
  • peper en zout
  • voor de saus:
  • 200 ml
  • volle yoghurt
  • 1 bosje
  • munt
  • 1 bosje
  • platte peterselie
  • voor de salsa:
  • 1/2
  • komkommer
  • 1
  • jalapeño peper
  • 1
  • sjalotje
  • 1 el
  • mirin
  • 1 tl
  • bruine suiker
  • verder nodig:
  • 100 gram
  • veldsla
  • 6 zachte
  • mais wraps (zachte taco's)
  • scheutje olie

Benodigdheden

  • koekenpan
  • middelgrote kom voor de salsa
  • middelgrote kom voor de yoghurtsaus
 

Instructies

  1. Kruid de zalm in met de five spice poeder, peper, zout en olie.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur. Wanneer de pan heet is, giet je olie in de pan en bak je de zalm op de velkant (circa 7 minuten)
  3. Maak intussen de salsa door de komkommer, sjalotje en jalapeño peper fijn te snijden en te mengen met mirin en bruine suiker.
  4. Draai het vuur van de pan met zalm uit en keer de zalm om. Laat de zalm nog circa 2 minuten nagaren.
  5. Meng de yoghurt met de fijngesneden munt en peterselie.
  6. Haal de zalm uit de pan en breek de zalm in stukken.
  7. Giet opnieuw olie in de pan en bak de tortilla's aan beide kanten kort (circa 30 seconden)
  8. Bedek de tortilla met een handje sla, zalm, salsa en yoghurtsaus.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *