Rijstnoodles, five spice kip en frisse Aziatische salade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoals je misschien hebt gemerkt post ik de laatste tijd iets onregelmatiger. Toen ik net begon plaatste ik elke dag een artikel en sinds vorige zomer werd dat 4 keer per week. De laatste tijd kom ik echter ook aan 4 keer per week niet zo vaak meer, omdat er zoveel andere dingen te doen zijn zoals de laatste loodjes van de verbouwing, huwelijksvoorbereidingen, sporten en ik wil ook weleens ontspannen ;-). En natuurlijk is mijn blog ook ontspannend, maar in zekere zin ook inspannend. Juist omdat ik er graag lol in wil houden en het voor mij geen 'moeten' moet worden besloot ik even gas terug te nemen en misschien over een tijdje zit ik weer heerlijk in de flow en besluit ik alsnog weer 4 keer per week te gaan posten. Trouwens, ik ben wel benieuwd wat jullie eigenlijk de ideale frequentie vinden. Heb je er een mening over? Laat het weten in de comments!

Vandaag deel ik met jullie en five spice kip met een frisse salade, noodles en pindasaus met een twist. Het recept is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver, nog altijd een van mijn favoriete inspiraties :-)!

Rijstnoodles, five spice kip en frisse Aziatische salade

Rijstnoodles, five spice kip en frisse Aziatische salade

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de kip:
  • 2 kipfilets
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl five spice poeder
  • peper en zout
  • voor de salade:
  • 1/2 Chinese kool (in dunne reepjes gesneden)
  • 200 gram sugar snaps (in dunne reepjes gesneden)
  • 1 rode peper (in dunne ringen gesneden)
  • sap van 1 limoen
  • 1 el sojasaus
  • voor de pindasaus:
  • 2 el pindakaas
  • 6 el yoghurt
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • verder nodig:
  • 200 gram rijstnoodles
  • zwarte sesam (optioneel)

Benodigdheden

  • koekenpan
  • kookpan (voor de noodles)
  • kom voor de salade
  • kom voor de saus

Instructies

  1. Kruid de kipfilet in met de olie, five spice poeder, peper en zout.
  2. Zet de koekenpan op hoog vuur en bak de kip aan beide kanten gaar.
  3. Kook intussen de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel af met koud water.
  4. Meng de gember, pindakaas en yoghurt tot een saus.
  5. Maak de salade door de kool te mengen met de gesneden sugar snaps en peper en op smaak te brengen met sojasaus en limoensap.
  6. Leg op de borden wat noodles, kip en salade en maak af met de pindasaus. Eventueel kun je het geheel garneren met sesamzaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *