Mexicaanse aardappelschijfjes

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik kan maar geen genoeg krijgen van de Mexicaanse keuken! Geregeld staat er hier een Mexicaans gerecht op tafel en waarom ook niet? Het zijn vaak heerlijke gerechten met de kenmerkende smaken van limoen, koriander en avocado. Een paar van mijn persoonlijke favorieten dus :-). Het gerecht lijkt op een nachoschotel uit de oven, met in plaats van nachos dunne aardappelschijfjes die je garneert met homemade guacamole, bosui, tomaatjes en paprika.

Mexicaanse aardappelschijfjes

Mexicaanse aardappelschijfjes

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram aardappels (geschild en in plakjes van circa 1 cm dik gesneden)
  • 200 gram cherry tomaten
  • 1 gele paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 avocado's
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 jalapeño peper (in dunne ringen)
  • 1 bosui (in dunne ringen)
  • scheutje olijfolie
  • snufje zout
  • koriander of platte peterselie ter garnering

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • staafmixer

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Giet olie in de ovenschaal en leg de aardappelschijfjes in de schaal. Giet nog ongeveer een eetlepel over de aardappels heen en besprenkel met zout.
  3. Bak de aardappelschijfjes in circa 25 minuten gaar (zijn ze nog niet gaar? Bak ze dan wat langer).
  4. Snijd intussen de paprika en tomaat in kleine blokjes en zet dit apart.
  5. Maak de guacamole door de avocado te pureren met het sap van 1 limoen, teentje knoflook, een sjalotje en een snufje zout.
  6. Haal de aardappels uit de oven en bedek met paprika, tomaat en guacamole. Garneer met jalapeño peper en bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *