Havermout-banaan wafels met skyr en passievrucht

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Havermout-banaan wafels met skyr en passievrucht

Waar mijn ontbijt doordeweeks vaak vluchtig is. Denk een bakje havermout, yoghurt met zelfgemaakte granola of ontbijtmuffins die ik mee kan nemen. In het weekend vind ik het echter leuk om iets uitgebreider te ontbijten. Nu we door de verbouwing en de vloer tijdelijk afscheid hebben moeten nemen van het fornuis (geen nood, het is maar voor een weekje!), heb ik maar weer eens het wafelijzer uit de kast getoverd. Het werd een gezonde wafel op basis van banaan, havermout en eieren. De wafels zijn in principe glutenvrij (let wel even op dat de havermout geen kans heeft op kruisbesmetting) en gezond. Voor ons was het het perfecte pre-workout ontbijt. De skyr en passievrucht maken het helemaal af! De naturel skyr kun je kopen van Arla, maar bijvoorbeeld ook van Lidl eigen merk. Skyr is een soort yoghurt IJslandse stijl en bevat veel eiwitten. Qua smaak en textuur is het vergelijkbaar met kwark. Dit kun je dan ook als alternatief gebruiken. Wil jij dus graag een bijzonder ontbijtje of iemand anders verrassen met een bijzonder ontbijt? Ga dan eens voor deze fijne wafels!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • havermout
  • 30 gram
  • amandelmeel
  • 125 ml
  • melk
  • 1 rijpe
  • banaan
  • 2
  • eieren
  • merg van 1
  • vanillestokje
  • 1 el
  • maple syrup
  • snufje
  • zout
  • topping:
  • 100 gram
  • skyr naturel
  • 2
  • passievruchten

Benodigdheden

  • staafmixer (optioneel)
  • wafelijzer

Instructies

  1. Vet indien nodig het wafelijzer in. (bij mij is dit niet nodig door de anti-aanbaklaag)
  2. Verwarm het wafelijzer.
  3. Pureer met de staafmixer alle ingrediënten. Heb je geen staafmixer? Prak dan de banaan en meng alle andere ingrediënten er doorheen.
  4. Vul het wafelijzer met circa 1/3 van het beslag (of zoveel nodig is om deze voor 3/4 vol te krijgen).
  5. Bak de wafels totdat ze gaar zijn. Ze laten dan vanzelf los. Maak je ze tussentijds open en scheuren ze? Geen zorgen, laat ze nog even garen in het wafelijzer en dan zijn ze zo perfect!
  6. Serveer met een bolletje skyr en de binnenkant van een halve passievrucht.
7 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *