Gezonde ontbijtmuffins met framboos en chocolade

  • voor 16 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gezonde ontbijtmuffins met framboos en chocolade

Vorig jaar zomer maakte ik ontbijtmuffins met blauwe bessen. Sinds die tijd maak ik geregeld ontbijtmuffins. Het is namelijk lekker makkelijk als je haast hebt. Je pakt er zo eentje mee uit de vriezer en kunt onderweg of waar je ook bent lekker genieten van je muffin. De muffin wordt gezoet met banaan en een heel klein beetje honing (en oké, de chocolate chips waarbij ik je overigens wel aanraad om voor zo puur mogelijke chocolade te gaan om het gezond te houden). Naast dat ze weinig suikers bevatten, zijn ze glutenvrij, zitten er wel veel eiwitten en vezels in en.... zijn ze gewoon erg lekker. Leuk is dat er tal van varianten mogelijk zijn. De klassieke versie met blauwe bessen maak ik nog weleens en blijft erg lekker, maar ik ga ook weleens voor ontbijtmuffins met cacao en framboos. Of, in de winter, voor eentje met appel en koekkruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik ben benieuwd wat jullie van dit muffin recept vinden. En, uiteraard zijn ze niet alleen lekker voor ontbijt, het is ook een prima tussendoortje. Ga jij ze ook maken? Laat het weten in de comments of gebruik op social media de hashtag #myfoodblog.

Ingrediënten

  • 180 gram
  • havermout
  • 30 gram
  • cacao
  • 2 tl
  • bakpoeder
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1 el
  • honing
  • 1
  • vanillestokje
  • 2
  • bananen
  • 75 gram
  • Griekse yoghurt
  • (ik gebruik vetvrije Griekse yoghurt)
  • 175 ml
  • melk
  • 1
  • ei
  • 250 gram
  • frambozen
  • 75 gram
  • chocolate chips
  • (of chocoladereep in stukjes gebroken)
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  1. muffintray
  2. 16 papieren muffinvormpjes
  3. grote kom
  4. medium kom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng havermout, cacao, bakpoeder, zout, kaneel en de binnenkant van het vanillestokje in een grote kom,
  3. In een kleine kom prak je de banaan tot een puree. Daarna voeg je de eieren en yoghurt toe, samen met de melk en de honing.
  4. Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door.
  5. Roer de frambozen en de chocolate chips door het beslag heen en schep met een lepel de muffinvormpjes vol.
  6. Ze zullen niet zoveel rijzen, dus je kunt ze redelijk vol scheppen.
  7. Bak gedurende 25 minuten en laat de muffins afkoelen op een draadrek.
  8. Bewaar ze tot 5 dagen in een luchtdichte plastic vershouddoos of vries ze in.
1 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

5 responses to “Gezonde ontbijtmuffins met framboos en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *