Parelcouscous met tomaten en makreel

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Parelcouscous met tomaten en makreel

Vorige week kwam de nieuwe Schijf van Vijf uit. In hoeverre zijn jullie daar mee bezig? Ikzelf vind het belangrijk om bewust te eten en dat betekent niet perse altijd übergezond, maar het draait wel allemaal om de juiste balans. Vaak gezond en soms iets minder. Want ook dat vind ik in een bewuste levensstijl passen: af en toe een stukje taart of iets anders zondigs (is dat een woord?!).  Bij een bewuste levensstijl past ook geregeld vis eten. Vette vissen bevatten namelijk omega-3. Goed voor je hart en bijvoorbeeld je cholesterol. Bij vette vissen kun je denken aan zalm, haring, forel, sardines en makreel. Ik maakte dit gerecht met parelcouscous, gepofte tomaatjes en makreel. Een erg lekkere combi! Mocht je je afvragen waar je parelcouscous kunt kopen, dat kan bij Midden-Oosterse winkels of de grotere supermarkten. Zelf koop ik het meestal gewoon bij AH.

Ingrediënten

  • 150 gram
  • parelcouscous
  • 250 gram
  • cherrytomaten
  • 100 gram
  • wilde spinazie
  • 2 takjes
  • platte peterselie
  • (grofgesneden)
  • 150 gram
  • gerookte makreel
  • 1
  • citroen
  • scheutje
  • olijfolie

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. pan om de parelcouscous in te koken

Instructies

  1. Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking.
  2. Plaats de koekenpan op hoog vuur en giet er wat olijfolie bij.
  3. Doe de tomaten in de pan en keer ze regelmatig om, totdat het vel wat begint te verkleuren.
  4. Voeg de spinazie toe en bak deze mee totdat deze slinkt.
  5. Tot slot breek je de makreel in stukjes en meng je deze, samen met de peterselie en citroensap door het tomatenmengsel. Haal de pan van het vuur zodra alles goed warm is.
  6. Maak een bedje van couscous en serveer daar het tomaten-makreelmengsel op.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

One response to “Parelcouscous met tomaten en makreel

  • Daphne

    Vis eet ik ook regelmatig, gezond en gewoon lekker. De laatste tijd eten wij ook vaker couscous, maar dit vind ik ook een heel goed idee!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *