Libanese gehaktpizza

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) gehakt. Het is zo klaar en erg lekker!

Ingrediënten

  • 4
  • Libanese broden
  • (grote pita’s
  • 500 gram
  • gehakt
  • fijngesneden
  • peterselie (handje)
  • 1 fijngesneden
  • rode ui
  • zout
  • en peper
  • tabasco
  • Gemalen komijn
  • paprikapoeder
  • chilipoeder

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden peterselie, ui en breng op smaak met de kruiden.
  3. Neem een pita en smeer het gehakt over de pita uit zodat er verdeeld over de hele pita een laagje van de gehaktmix zit.
  4. Zet deze ongeveer 10 a 15 minuten in de oven tot het gehakt gaar is.
Tip voor erbij: je kunt de gehaktpizza serveren met het yoghurtsausje, maar ook wat citroen of sambal is er lekker bij.

2 responses to “Libanese gehaktpizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *