Libanese gehaktpizza

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Libanese gehaktpizza

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) gehakt. Het is zo klaar en erg lekker!

Ingrediënten

  • 4
  • Libanese broden
  • (grote pita’s
  • 500 gram
  • gehakt
  • fijngesneden
  • peterselie (handje)
  • 1 fijngesneden
  • rode ui
  • zout
  • en peper
  • tabasco
  • Gemalen komijn
  • paprikapoeder
  • chilipoeder

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden peterselie, ui en breng op smaak met de kruiden.
  3. Neem een pita en smeer het gehakt over de pita uit zodat er verdeeld over de hele pita een laagje van de gehaktmix zit.
  4. Zet deze ongeveer 10 a 15 minuten in de oven tot het gehakt gaar is.
Tip voor erbij: je kunt de gehaktpizza serveren met het yoghurtsausje, maar ook wat citroen of sambal is er lekker bij.
1 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

‘There is no sincerer love than the love of food’ beschrijft eigenlijk in een zin mijn verhouding met lekker eten. Waar voor sommigen eten als ‘nodig’ wordt gezien of puur als voeding gaat het voor mij verder. Eten is genieten en sensatie voor de zintuigen. Het eindeloos uitproberen met alle mogelijke combinaties en dat vind ik fascinerend. Hoe het toevoegen van een kruid of ingrediënt iets zo volledig kan veranderen en je smaakpapillen kan triggeren, ik zou de hele dag kunnen experimenteren met eten!Omdat ik volbloed Libanese ben en ook opgegroeid ben met de Libanese keuken ligt mijn voorkeur toch stiekem bij die keuken. De liefde voor eten die in die cultuur heerst vind ik fascinerend, de dagen staan in het teken van eten.

2 responses to “Libanese gehaktpizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *