Libanese gehaktpizza
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten

Eerder postte Judith een blogpost over de Turkse lahmacun, wat in Libanon (en overigens andere Arabische landen ook) een populair gerecht is, maar wat overigens net wat anders wordt bereid daar. Mijn moeder bedacht hier ooit een ‘snelle’ variant op met kofte in plaats van het lahmacun (of pide) gehakt. Het is zo klaar en erg lekker!

Libanese gehaktpizza
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 Libanese broden (grote pita’s
- 500 gram gehakt
- fijngesneden peterselie (handje)
- 1 fijngesneden rode ui
- zout en peper
- tabasco
- Gemalen komijn
- paprikapoeder
- chilipoeder
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een grote kom het gehakt met de fijngesneden peterselie, ui en breng op smaak met de kruiden.
- Neem een pita en smeer het gehakt over de pita uit zodat er verdeeld over de hele pita een laagje van de gehaktmix zit.
- Zet deze ongeveer 10 a 15 minuten in de oven tot het gehakt gaar is.
Deze ga ik eens maken. Ik denk dat ik mijn man hier héél gelukkig mee maak :)
je kunt ook zelf een grote pita maken ik weet niet waar het te koop is deze grote pita