Turkse pide met gehakt (etli pide)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd1 uur en 30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De laatste tijd ben ik erg groot fan van de Turkse keuken. Jullie lazen misschien al de review over Turkse delicatessenzaak Anadolu, vandaag ging ik zelf aan de slag. Turkse pizza's of broden stonden heel hoog op mijn "to-do" lijstje. Gewapend met een goed recept, uit Zelfgebakken, gingen we met z'n drieën aan de slag (Janice, Merlijn en ikzelf). Het resultaat waren pides die er bijna zo uitzagen als bij de Turkse bakker en zeker smaakten zoals bij de Turkse bakker.

Turkse pide met gehakt (etli pide)

Turkse pide met gehakt (etli pide)

Log in om recept aan collectie toe te voegen
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Brood:
  • 125 g witte tarwebloem
  • 3/4 tl gedroogde gist
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl suiker
  • 1 el olijfolie
  • 5 el lauwwarm water
  • Vulling:
  • 150 g mager rundergehakt
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 1/2 tl zout
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • 1 grote tomaat ontdaan van zaadlijsten en in blokjes gesneden
  • 1/2 rode peper fijngesneden

Benodigdheden

  1. deegroller
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg met de hand of met de keukenmachine (deeghaak) tot een deeg. Het deeg is als het goed is zacht zonder te plakken.
  2. Maak een bal van het deeg en leg deze in een kom. Dek de kom af met een vochtige (warme) theedoek en zet de kom op een tochtvrije warme plek. Laat het deeg in ieder geval een uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld.
  3. Maak intussen de vulling door alle ingrediënten voor de vulling door elkaar te scheppen. Zet het mengsel apart.
  4. Kneed het deeg kort en verdeel in 2 stukken.
  5. Bestuif je werkblad met bloem en rol de stukken deeg uit tot cirkels van zo'n 23 cm.
  6. Verdeel de vulling over de cirkels. Zorg hierbij dat de randen onbedekt zijn. Rol de 2 zijkanten naar binnen en maak vervolgens aan beide kanten een punt van het deeg door de uiteinden tegen elkaar aan te knijpen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 C.
  8. Leg de broden op een bakblik en laat ze 15 minuten rusten.
  9. Bak ze vervolgens in 15 - 20 minuten op 200 C gaar.
Uit: Warm bread and Honey cake (Zelfgebakken), Gaitri Pagrach-Chandra, Pavilion / Kosmos uitgvers

2 reacties op “Turkse pide met gehakt (etli pide)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *