Even voorstellen: myfoodblog’s gastblogger Merlijn

My Food Blog

gastblogger MerlijnVorige week maakten jullie al kennis met kok Devon, gastblogger bij myfoodblog. Deze week nog een nieuwe blogger: Merlijn. Meer over Merlijn lees je hieronder. Morgen verschijnt haar eerste artikel, over koffie, op het blog. Heb je vragen aan Merlijn? Laat het weten in de comments!

Lekker eten staat voor mij voor gezelligheid. Niet alleen het tafelen zelf, maar ook de tijd die je steekt in de voorbereiding.  Dat kan zijn in mijn eentje met fijne muziek op de achtergrond. Of samen met anderen.

Opgegroeid in het Bourgondische zuiden, kan ik me nog goed de vele etentjes herinneren die mijn ouders met hun vrienden hielden. Wanneer ik lag te slapen, begonnen zij aan het hoofdgerecht. En steevast stond ik dan niet veel later klaarwakker aan hun tafel. Het geroezemoes van hun stemmen en gelach in combinatie met de geuren en kleuren van al dat lekkers, had iets magisch voor mij. Daar wilde ik niets van missen en dus stond ik niet veel later in mijn pyjama aan hun tafel. Halfslaperig. Alsnog de culinaire hoogstandjes te proeven.

Als klein meisje vond ik geweldig om een kijkje in de keuken te nemen en menusuggesties te doen. Nog leuker vond ik het om mijn moeder te helpen met bakken. Vriendinnetjes die op woensdagmiddag kwamen spelen, gingen dan ook vaak naar huis met zelfgemaakte mini-pizza’s, moorkoppen of cakejes.  En ook mijn broertje heeft heel wat bijzondere smaakcreaties voorbij zien komen in ons fictieve restaurant.

Nieuwe recepten uitproberen. Verschillende restaurants bezoeken. En telkens een andere wereldkeuken proeven. Daar word ik blij van. Inmiddels hebben de baksessies dan ook plaats gemaakt voor kooksessies met vrienden. Als we bij elkaar eten, worden er telkens weer de (h)eerlijkste gerechten bereid. De ene keer snel en makkelijk. De andere keer wordt er echt de tijd genomen om culinaire creaties op tafel te toveren.  Super healthy of guilty pleasures. Alles komt wel een keer aan bod. Ik neem jullie graag mee in mijn ontdekkingsreis naar lekker eten en gezellig tafelen!

Lekker eten staat voor mij voor gezelligheid. Niet alleen het tafelen zelf, maar ook de tijd die je steekt in de voorbereiding. Dat kan zijn in mijn eentje met fijne muziek op de achtergrond. Of samen met anderen. Super healthy of guilty pleasures. Alles komt wel een keer aan bod. Ik neem jullie graag mee in mijn ontdekkingsreis naar (h)eerlijk eten en gezellig tafelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *