Anadolu Turkse delicatessen

Anadolu Turkse delicatessen
  • 8788 keer bekeken

Update: Anadolu is inmiddels gesloten. Kijk snel bij onze andere hotspots of er iets lekkers voor je bij zit.

Waar ik heel blij van kan worden: mooie winkels met gepassioneerde eigenaren. Helemaal als dit foodwinkels zijn! Wat werd ik dan ook blij toen ik binnenkwam bij Anadolu op de Voorstraat in Utrecht. Deze Turkse delicatessenzaak werd vorige week geopend en wordt gerund een broer en zus wiens vader eigenaar is van Anadolu food Market in Lombok, Utrecht.

Mezze

De zaak is erg ruim, mooi, opgeruimd en overzichtelijk. Daarnaast verkopen ze allemaal dingen waar je blij van wordt: verse notenmelanges, olies, azijnen,’tapas’ (mezze) en Turkse smeersels. Zo nam ik een Turks brood mee, een avocado dip en kisir. Leuk was dat de eigenaresse mij er van alles over kon vertellen. Ze vertelde me dat kisir wordt gemaakt van bulghur, diverse kruiden en tomaten en dat wanneer Turkse vrouwen samenkomen, 9 van de 10 keer kisir een van de dingen is die op tafel staat.

Avocadodip

De avocadodip was fenomenaal en was een heerlijk onderdeel van onze tapasmaaltijd evenals het brood. Wat opviel was dat het brood supervers was. Ik werd dus op alle fronten positief verrast: het eten was van zeer hoge kwaliteit. Niet supergoedkoop (ik was €11,- kwijt voor het brood, 200 g avocadodip en 250 g kisir), maar als de kwaliteit goed is, vind ik het geen probleem om iets meer te betalen.

De service was super: de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam en daarnaast is het in het centrum van Utrecht een welkome aanvulling, omdat er weinig van dit soort winkels zijn. Ben je op zoek naar een Turks brood, dipjes, tapas, Turkse specialiteiten of noten? Dan kan ik deze mooie en gastvrije winkel zeker aanraden!

Anadolu Delicatessen, Voorstraat 17, Utrecht

 

  • Eindoordeel

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *