Ghyar b laban

  • voor 6 personen
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Letterlijk vertaald is de naam: komkommer in yoghurt. Een hele lekkere easy en verfrissende mezze. Hij kan in de zomer als tussendoortje, maar wordt veelal ook in combinatie met allerlei gerechten geserveerd omdat het makkelijk samengaat. De vergelijking wordt ook vaak getrokken met Tzatziki, of de Grieken het gejat hebben of de Arabieren het gejat hebben blijft de vraag. Eerder blogde ik al over Freekeh, waar dit ook lekker mee combineert. Dat geldt overigens voor de meeste rijst- en granengerechten. Hoeveel je nodig hebt hangt een beetje af met welke andere gerechten je het serveert, maar meestal gaat het erg snel op! En anders is het de volgende dag gekoeld nog steeds lekker.

Ingrediënten

  • 500 ml
  • volle yoghurt
  • (magere yoghurt is af te raden omdat het te dun wordt en minder vol van smaak. Griekse yoghurt is ook anders - namelijk te dik)
  • ¾
  • komkommer
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • (gedroogde) munt
  • teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • zout

Benodigdheden

  1. kom om alles in te mengen

Instructies

  1. Doe de yoghurt met de fijngesneden komkommer in een kom en breng op smaak met de geperste knoflook, gedroogde munt en zout.
Tip: in de zomer kun je deze al vooraf bereiden en met wat ijsblokjes in de koelkast klaar zetten, je hebt dan bij het avondeten een heerlijke verfrissende mezze! Midden-Oosterse yoghurt dip

One response to “Ghyar b laban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *