Ghyar b laban
- Door Amar Elsahli
- Midden-Oosters
- 16677 keer bekeken
- voor 2-6 personen
- Totale benodigde tijd

Letterlijk vertaald is de naam: komkommer in yoghurt. Een hele lekkere easy en verfrissende mezze. Hij kan in de zomer als tussendoortje, maar wordt veelal ook in combinatie met allerlei gerechten geserveerd omdat het makkelijk samengaat. De vergelijking wordt ook vaak getrokken met Tzatziki, of de Grieken het gejat hebben of de Arabieren het gejat hebben blijft de vraag. Eerder blogde ik al over Freekeh, waar dit ook lekker mee combineert. Dat geldt overigens voor de meeste rijst- en granengerechten.Hoeveel je nodig hebt hangt een beetje af met welke andere gerechten je het serveert, maar meestal gaat het erg snel op! En anders is het de volgende dag gekoeld nog steeds lekker.
Ingrediënten
- 500 ml
- volle yoghurt
- (magere yoghurt is af te raden omdat het te dun wordt en minder vol van smaak. Griekse yoghurt is ook anders - namelijk te dik)
- ¾
- komkommer
- (fijngesneden)
- 1 el
- (gedroogde) munt
- teentje
- knoflook
- (geperst)
- zout
Benodigdheden
- kom om alles in te mengen
Instructies
- Doe de yoghurt met de fijngesneden komkommer in een kom en breng op smaak met de geperste knoflook, gedroogde munt en zout.

0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt
Dit kende ik helemaal niet, lijkt me best lekker!