Groene asperge quiche
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
![Groene asperge quiche](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2016/03/IMG_6563_edit-975x731.jpg)
Een echte lentequiche: met groene asperges. Deze quiche kun je prima serveren tijdens de paasbrunch of gewoon als diner. Gebruik vooral kruiden en kaas die je lekker vindt, dus experimenteer er zeker mee!
![Groene asperge quiche](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/uploads/2016/03/IMG_6563_edit-975x731.jpg)
Groene asperge quiche
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram groene aspergetips
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1/4 tl zwarte peper
- 1/4 tl verse tijm
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1 rol bladerdeeg
Benodigdheden
- ovenschaal met een diameter van ca. 19 cm
- pan om de asperges in te blancheren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd de onderkantjes van de aspergetips af.
- Breng een pan water aan de kook en blancheer de asperges 3 minuten.
- Klop de eieren los en voeg de melk, kaas, peper, tijm en sjalotje hier aan toe. Meng het geheel goed.
- Bekleed de vorm met bladerdeeg en leg de asperges op de bodem. Giet het eimengsel er overheen.
- Bak in ca. 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 414 | Calorieën uit vetten 228 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 39% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 50% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen![Nutrition source](https://1332878156.rsc.cdn77.org/wp-content/themes/foodv4/assets/images/badge.png)