Groene asperge quiche

  • voor 2 personen
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een echte lentequiche: met groene asperges. Deze quiche kun je prima serveren tijdens de paasbrunch of gewoon als diner. Gebruik vooral kruiden en kaas die je lekker vindt, dus experimenteer er zeker mee!

Groene asperge quiche

Groene asperge quiche

  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram groene aspergetips
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/4 tl verse tijm
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 rol bladerdeeg

Benodigdheden

  1. ovenschaal met een diameter van ca. 19 cm
  2. pan om de asperges in te blancheren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de onderkantjes van de aspergetips af.
  3. Breng een pan water aan de kook en blancheer de asperges 3 minuten.
  4. Klop de eieren los en voeg de melk, kaas, peper, tijm en sjalotje hier aan toe. Meng het geheel goed.
  5. Bekleed de vorm met bladerdeeg en leg de asperges op de bodem. Giet het eimengsel er overheen.
  6. Bak in ca. 20 minuten goudbruin.
Wijntip: Nederlandse Reestlander Wit. Anne-Wies vertelt je op haar site waarom dit er zo goed bij past en welke je dan moet kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *