Groene asperge quiche

  • voor 2 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Groene asperge quiche

Een echte lentequiche: met groene asperges. Deze quiche kun je prima serveren tijdens de paasbrunch of gewoon als diner. Gebruik vooral kruiden en kaas die je lekker vindt, dus experimenteer er zeker mee!

Ingrediënten

  • 100 gram
  • groene aspergetips
  • 4
  • eieren
  • 100 ml
  • melk
  • 50 gram
  • Parmezaanse kaas
  • 1/4 tl
  • zwarte peper
  • 1/4 tl
  • verse tijm
  • 1
  • sjalotje
  • (fijngesneden)
  • 1 rol
  • bladerdeeg

Benodigdheden

  1. ovenschaal met een diameter van ca. 19 cm
  2. pan om de asperges in te blancheren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de onderkantjes van de aspergetips af.
  3. Breng een pan water aan de kook en blancheer de asperges 3 minuten.
  4. Klop de eieren los en voeg de melk, kaas, peper, tijm en sjalotje hier aan toe. Meng het geheel goed.
  5. Bekleed de vorm met bladerdeeg en leg de asperges op de bodem. Giet het eimengsel er overheen.
  6. Bak in ca. 20 minuten goudbruin.
Wijntip: Nederlandse Reestlander Wit. Anne-Wies vertelt je op haar site waarom dit er zo goed bij past en welke je dan moet kiezen!
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *