Plaattaart met ricotta en courgette

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Plaattaart met ricotta en courgette

Deze plaattaart kun je eten als hoofdgerecht of snijd ze in kleinere stukken als aperitiefje! Door de courgette eerst te grillen en de topping pas naderhand op de plaattaart te verdelen, krijg je maximale smaak. Ik gebruikte kant-en-klaar deeg uit het koelschap van de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken.

Ingrediënten

  • 1 rol
  • flammkuchendeeg
  • (of pizzadeeg)
  • 1
  • courgette
  • handje
  • rucola
  • 200 gram
  • ricotta
  • 1 teentje
  • knoflook
  • rasp van 1
  • biologische citroen
  • 1/8 tl
  • zwarte peper
  • snufje
  • zout

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd unne plakken van de courgette. Doe dit met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Leg de courgette linten in de schaal en breng op smaak met wat zout. Grill circa 5 minuten.
  3. Leg het deeg op de bakplaat en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  4. Maak intussen de topping. Pers een teentje knoflook uit en meg dit met de ricotta, peper en citroen.
  5. Haal de bodem uit de oven en verdeel de ricotta over de plaattaart. Leg vervolgens de courgette erop, gevolgd door de rucola. Maak eventueel af met wat extra vergine olijfolie.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *