Pasta met zalm en kwartelei
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
Ziet het er niet enig uit? Vrolijk roze zalm met van die schattige kleine kwarteleitjes. Zalm gemarineerd in biet is iets wat ik de laatste tijd wel vaker zie. Het ziet er én leuk uit én het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Het maakt je zalm net even wat zoeter! Het beste kun je de zalm al de avond van tevoren marineren. Dat is ook nog eens lekker makkelijk, want dan kun je deze op de avond zelf gewoon zo in de oven schuiven!
Pasta met zalm en kwartelei
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram rucola
- 250 gram zalm
- 200 gram geraspte bietjes
- 75 ml vodka
- 1/2 biologische citroen
- 4 kwarteleieren
- 60 gram crème fraîche
- 1 el mierikswortel
- 200 gram (verse) pappardelle
- scheutje olijfolie
- om te garneren: tuinkers
Benodigdheden
- ovenschaal
- staafmixer of blender
- steelpannetje
Instructies
- Rasp de citroen en pers deze vervolgens uit. Meng de schil en het sap met de bieten en de vodka en pureer met de staafmixer of blender.
- Leg de zalm in de ovenschaal en giet hier de bietensaus overheen.
- Zorg ervoor dat de zalm goed is bedekt met biet. Dek de ovenschaal af met bijvoorbeeld plasticfolie en zet deze in de koelkast. Dit kun je het beste de avond van tevoren doen zodat de zalm de hele nacht kan intrekken.
- Verwarm de volgende dag de oven voor op 200 C.
- Haal de zalm uit de schaal en vang de saus op in een bakje. Maak de ovenschaal schoon en vet deze in. Leg vervolgens de zalm er weer in (zonder de saus) en bak 15 minuten.
- Giet de helft van de bietensaus in de pan en voeg crème fraîche en mierikswortel toe. Laat enkele minuten op laag vuur warm worden.
- Kook intussen de pappardelle en de kwarteleitjes. De verse pappardelle kook je ca. 2 minuten, de kwarteleieren 1.5 minuut.
- Verdeel op de borden een bedje rucola. Leg hier de pasta op. Breek de zalm in stukken en verdeel deze. Halveer de eieren en leg deze op de zalm. Maak af met de warme bietensaus en tuinkers.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 865 | Calorieën uit vetten 310 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 48% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 44% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
En dan de wodka weglaten uit de titel, haha. ;)
Ik was toevallig al zo lang op zoek naar een pasta recept met wodka en zalm, dus deze is heel welkom!
Hihi, ja had hem er eigenlijk wel bij moeten zetten in de titel :-D
Lekker recept. Wat ziet die zalm er lekker uit met dat roze van de bieten!