Pasta met zalm en kwartelei

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ziet het er niet enig uit? Vrolijk roze zalm met van die schattige kleine kwarteleitjes. Zalm gemarineerd in biet is iets wat ik de laatste tijd wel vaker zie. Het ziet er én leuk uit én het smaakt ook nog eens heel erg lekker. Het maakt je zalm net even wat zoeter! Het beste kun je de zalm al de avond van tevoren marineren. Dat is ook nog eens lekker makkelijk, want dan kun je deze op de avond zelf gewoon zo in de oven schuiven!

Pasta met zalm en kwartelei

Pasta met zalm en kwartelei

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
Keukens
Diëten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram rucola
  • 250 gram zalm
  • 200 gram geraspte bietjes
  • 75 ml vodka
  • 1/2 biologische citroen
  • 4 kwarteleieren
  • 60 gram crème fraîche
  • 1 el mierikswortel
  • 200 gram (verse) pappardelle
  • scheutje olijfolie
  • om te garneren: tuinkers

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • staafmixer of blender
  • steelpannetje

Instructies

  1. Rasp de citroen en pers deze vervolgens uit. Meng de schil en het sap met de bieten en de vodka en pureer met de staafmixer of blender.
  2. Leg de zalm in de ovenschaal en giet hier de bietensaus overheen.
  3. Zorg ervoor dat de zalm goed is bedekt met biet. Dek de ovenschaal af met bijvoorbeeld plasticfolie en zet deze in de koelkast. Dit kun je het beste de avond van tevoren doen zodat de zalm de hele nacht kan intrekken.
  4. Verwarm de volgende dag de oven voor op 200 C.
  5. Haal de zalm uit de schaal en vang de saus op in een bakje. Maak de ovenschaal schoon en vet deze in. Leg vervolgens de zalm er weer in (zonder de saus) en bak 15 minuten.
  6. Giet de helft van de bietensaus in de pan en voeg crème fraîche en mierikswortel toe. Laat enkele minuten op laag vuur warm worden.
  7. Kook intussen de pappardelle en de kwarteleitjes. De verse pappardelle kook je ca. 2 minuten, de kwarteleieren 1.5 minuut.
  8. Verdeel op de borden een bedje rucola. Leg hier de pasta op. Breek de zalm in stukken en verdeel deze. Halveer de eieren en leg deze op de zalm. Maak af met de warme bietensaus en tuinkers.
Naar: Pappardelle met zalm en mierikswortelsaus, Allerhande 12 - 2015

3 reacties op “Pasta met zalm en kwartelei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *