Teriyaki zalm met gewokte paksoi en zwarte rijst

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Aangezien ik een foodblog heb, kook ik heel vaak iets nieuws. Sterker nog, we eten zelden iets vaker dan 1 keer. Dit recept is daar een uitzondering op. Teriyaki zalm is echt mijn 'go to' recept. Als ik geen inspiratie heb en ik wil toch iets lekkers en gezonds, dan komt deze teriyaki zalm al snel in me op. Vaak eten we daar paksoi bij, soms ook spinazie. Misschien denk je 'goh, ingewikkeld.' Dat is het echt niet! Als je weinig tijd heb, kun je de zalm de avond van tevoren al marineren en hem zo de volgende dag in de oven schuiven. Het wokken van de paksoi heb je met een paar minuten gedaan en door twee simpele smaakmakers, smaakt de paksoi nog lekkerder! Zwarte rijst heb ik zelf overigens bij AH gekocht, maar de toko heeft het vast ook. Waarom ik zwarte rijst gebruik? Het is gezonder dan witte rijst, doordat het onbewerkt is, net als bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Daarnaast bevat zwarte rijst van nature meer vezels en vitamines. Qua smaak en structuur is het iets steviger dan witte rijst. Uiteraard kun je ook gewoon witte rijst, of zilvervliesrijst gebruiken. Als je het belangrijk vindt om gezond te eten, kun je dus wel beter zwarte rijst of zilvervliesrijst eten. Je hebt hier ook langer een verzadigd gevoel van.

Teriyaki zalm met gewokte paksoi en zwarte rijst

Teriyaki zalm met gewokte paksoi en zwarte rijst

  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 tl mirin
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 tl maïzena
  • 300 gram paksoi
  • 1 teentje knokflook
  • 1 tl sesamolie
  • 200 gram zwarte rijst

Benodigdheden

  1. ovenschaal
  2. wok
  3. blender, staafmixer of keukenmachine

Instructies

  1. Meng de gember, peper, sojasaus, suiker, mirin, knoflook en maïzena tot een gladde pasta (met de blender of staafmixer).
  2. Snijd de zalm in blokjes van ca. 5 x 5 cm en leg ze in de ovenschaal. Giet de saus over de zalm heen en verdeel deze goed. Dek de ovenschaal af met plasticfolie en zet een kwartier in de koelkast.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 180 C.
  4. Kook de zwarte rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Haal het plasticfolie van de ovenschaal af en bak de zalm 20 minuten.
  6. Was de paksoi goed en snijd de achterkant van de paksoi af. Snijd de paksoi in grove stukken.
  7. Zet de wok op hoog vuur en giet er wat arachideolie in. Voeg de paksoi toe, pers een teentje knoflook uit boven de wok en bak ca. 5 minuten. Voeg aan het einde sesamolie toe.

8 reacties op “Teriyaki zalm met gewokte paksoi en zwarte rijst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *