‘Tajine’ met gehaktballetjes en ei

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een van de gerechten die in Marrakech bleef terugkeren was de tajine met lamsgehaktballetjes en ei. Het doet mij, waarschijnlijk door de eieren, een beetje denken aan een  Marokkaanse versie van de Midden-Oosterse shakshuka. Deze tajine schotel kregen we trouwens zowel als ontbijt als diner voorgeschoteld. In de tajine zou je het geheel op een lage temperatuur wat langer laten garen, maar ik heb voor jullie een manier gevonden om het net even wat sneller te doen. Het enige wat je nodig hebt is een zware koekenpan en een deksel. Tip: kun je geen lamsgehakt vinden of vind je het niet lekker? Dit gerecht kun je ook goed maken met rundergehakt!

‘Tajine’ met gehaktballetjes en ei

‘Tajine’ met gehaktballetjes en ei

  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • klontje roomboter
  • 1 el verse platte peterselie (als garnering)

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Meng de paprikapoeder, komijn, koriander en zout door het gehakt en vorm zo'n 12 kleine gehaktballetjes.
  2. Zet de pan op hoog vuur en laat de boter smelten. Bak de gehaktballetjes goudbruin.
  3. Draai het vuur laag en breek de eieren in de pan. Doe de deksel op de pan en bak gedurende 5 minuten.
  4. Serveer met bijvoorbeeld (Marokkaans) brood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *