‘Tajine’ met gehaktballetjes en ei

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
‘Tajine’ met gehaktballetjes en ei

Een van de gerechten die in Marrakech bleef terugkeren was de tajine met lamsgehaktballetjes en ei. Het doet mij, waarschijnlijk door de eieren, een beetje denken aan een  Marokkaanse versie van de Midden-Oosterse shakshuka. Deze tajine schotel kregen we trouwens zowel als ontbijt als diner voorgeschoteld. In de tajine zou je het geheel op een lage temperatuur wat langer laten garen, maar ik heb voor jullie een manier gevonden om het net even wat sneller te doen. Het enige wat je nodig hebt is een zware koekenpan en een deksel. Tip: kun je geen lamsgehakt vinden of vind je het niet lekker? Dit gerecht kun je ook goed maken met rundergehakt!

Ingrediënten

  • 300 gram
  • lamsgehakt
  • 1 tl
  • komijnzaad
  • 1 tl
  • korianderzaad
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1/2 tl
  • paprikapoeder
  • snufje
  • zout
  • 6
  • eieren
  • klontje
  • roomboter
  • 1 el
  • verse platte peterselie
  • (als garnering)

Benodigdheden

  1. koekenpan

Instructies

  1. Meng de paprikapoeder, komijn, koriander en zout door het gehakt en vorm zo'n 12 kleine gehaktballetjes.
  2. Zet de pan op hoog vuur en laat de boter smelten. Bak de gehaktballetjes goudbruin.
  3. Draai het vuur laag en breek de eieren in de pan. Doe de deksel op de pan en bak gedurende 5 minuten.
  4. Serveer met bijvoorbeeld (Marokkaans) brood!
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *