Tagliatelle met zalm, spinazie en zongedroogde tomaat

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Romige zalm pasta met zongedroogde tomaten: dat klinkt toch als muziek in de oren? Deze voedzame zalmpasta is klaar in minder dan 20 minuten en perfect voor drukke avonden. De zalm is heerlijk zacht en gedrenkt in een romige zongedroogde tomatensaus met spinazie.

Ik vind het heerlijk om met zalm te koken. Als het mooi weer is eet ik bijvoorbeeld graag een poke bowl, zoals bijvoorbeeld deze poke bowl met zalm en avocado. Maar gebakken vind ik ook erg lekker, zoals deze pasta uit de oven met zalm, prei en boerenkool.

Makkelijke zalmpasta

Dit is een van mijn favoriete lichte, zomerse, zonnige pasta's. De combinatie van zongedroogde tomaten, spinazie en pijnboompitten smaken heerlijk bij elkaar. Als je het lekker vindt kun je er eventueel nog wat parmezaanse kaas overheen sprenkelen. Dit makkelijke recept is beslist snel klaar, maar smaakt echt als een feestje. Steek een kaarsje aan, schenk je favoriete drankje in en geniet van een heerlijke maaltijd.

Glutenvrij en gezond

Zalm is heel voedzaam, want het bevat veel eiwitten, omega-3 vetzuren, vitaminen en mineralen. Ook de spinazie en tomaatjes zitten vol met gezonde voedingsstoffen. Naast het feit dat dit recept dus hartstikke gezond is, kan het ook glutenvrij worden gemaakt. Vervang de tagliatelle dan voor een glutenvrije variant.

Tagliatelle met zalm, spinazie en zongedroogde tomaat

Tagliatelle met zalm, spinazie en zongedroogde tomaat

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram (glutenvrije) tagliatelle
  • 200 gram zalm
  • 1 tl gedroogde dille
  • 200 gram bio diepvries spinazie (ontdooid)
  • 100 ml kookroom
  • 1 el zongedroogde tomaat (fijngesneden)
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • peper en zout

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Giet de olie in de koekenpan. Leg hier de zalm in en breng op smaak met peper, zout en dille.
  3. Bak de zalm totdat deze nog een beetje rose van binnen is, zodat 'ie niet te gaar wordt. Voeg de spinazie, zongedroogde tomaat en kookroom toe en verwarm nog enkele minuten. Maak af met geroosterde pijnboompitten.
  4. Je kunt de pasta met de saus mengen of de saus op de pasta leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *