Pasta uit de oven met zalm, prei en boerenkool

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Pasta uit de oven met zalm, prei en boerenkool

Dit lekkere pastagerecht uit de oven is ontzettend makkelijk te maken, lekker en.... ook nog eens gezond. Ik gebruikte volkoren pasta voor langzame koolhydraten, daarnaast zit er boerenkool in wat bekend staat als een 'superfood', prei, cottage cheese (Hüttekäse) wat een laag vet en hoog eiwitgehalte heeft en zalm. De enige minder gezonde touches zijn 'panko' (Japans broodkruim) en Parmezaanse kaas. Van de Parmezaanse kaas gebruiken we heel weinig en de panko is optioneel. Zelf vind ik het lekker om er een beetje panko doorheen te mengen omdat het voor een knapperige bite zorgt. Maar, probeer hem ook gerust eens zonder!

Ingrediënten

  • 150 gram
  • volkoren penne
  • 150 gram
  • gesneden boerenkool
  • 400 gram
  • cottage cheese
  • (ik gebruikte Hüttekäse)
  • 1
  • prei
  • (in ringen gesneden)
  • 350 gram
  • verse zalm
  • (in blokjes van 3 x 3 cm)
  • 1 el
  • kappertjes
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (geperst)
  • 40 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • optioneel: 40 gram
  • Panko
  • zwarte peper naar smaak

Benodigdheden

  1. ovenschaal van ca. 25 x 25 cm

Instructies

  1. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  2. Verwarm de oven voor op 220 C.
  3. Meng de penne met de boerenkool, kappertjes, prei, knoflook, peper, cottage cheese en zalm.
  4. Strooi er tot slot Parmezaanse kaas en eventueel panko overheen.
  5. Bak gedurende 15 minuten en serveer meteen.
19 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *