Vegetarische taco’s met jackfruit barbacoa

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hebben jullie weleens barbacoa gegeten? Het is een Mexicaanse stoofvleesschotel. Letterlijk betekent het 'barbecue', maar het wordt ook weleens met of bij soft shell tortilla's geserveerd. Heerlijk met wat salsa's en dips, zoals zure room en guacamole. Dit keer ging ik aan de slag met een vegetarische variant. Vegetarische taco's met jackfruit barbacoa, ananassalsa, guacamole en ingelegde rode ui. Een kleurexplosie en een smaakbommetje!

Jackfruit barbacoa met extra toppings

Fris, licht pittig, romig en zelfs een beetje zoet door de ananas! Dit Tex Mex feestje is te leuk om niet te delen. Het is dan ook perfect om op Burendag te maken. Wist je namelijk dat het op 24 september 2022 weer Burendag is? Ik wil jullie dan ook uitdagen om met een van de Tex Mex recepten hier op de blog of van Santa Maria aan de slag te gaan!

Kook een extra maaltijd

Misschien ken je wel iemand in je straat of buurt die het gezellig zou vinden. Maar je kunt je ook aanmelden bij Stichting Thuisgekookt, een platform voor hobbykoks die tegen een vergoeding van de kostprijs maaltijden delen met een buurtgenoot die wat hulp kan gebruiken. Dan zie je precies wie het leuk zou vinden in jouw buurt om een lekkere maaltijd te ontvangen, zoals deze taco's met jackfruit barbacoa. Heb ik je geënthousiasmeerd? Mooi! Meld je vooral aan en ga op of na Burendag lekker voor elkaar aan de slag!

Ps. Op Instagram mag ik 3 volgers een kookmeer-kit weggeven. Doe daar dus vooral mee!

Vegetarische taco’s met jackfruit barbacoa

Vegetarische taco’s met jackfruit barbacoa

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak Santa Maria Tortilla Original
  • 550 gram jackfruit uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Santa Maria Taco Seasoning Mix No Salt Added
  • 1/2 jalapeño peper (of 1 potje Santa Maria Green Jalapeño's)
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 laurierblaadjes
  • scheutje olie
  • snuf zout
  • 200 gram verse ananas (in kleine blokjes
  • 3 takjes koriander (fijngesneden)
  • 1 rode ui
  • 1 tl suiker
  • snufje zout
  • 2 el azijn
  • 2 avocado's
  • 1 zakje Santa Maria Dip Mix Guacamole

Benodigdheden

  • koekenpan met deksel

Instructies

  1. Pers de knoflook uit. Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de knoflook. Voeg dan de jackfruit toe, gevolgd door de Santa Maria Taco Seasoning Mix, limoensap, laurierbladeren, jalapeño, snufje zout en 200 ml water. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat 20 minuten op staan en ga intussen door met de rest. Check af en toe of er nog water bij de jackfruit moet worden toegevoegd.
  2. Meng de ananas met de fijngesneden koriander. Breng op smaak met zout en eventueel limoen. Zet apart.
  3. Snijd de uien in ringen. Meng in een kommetje suiker, zout, azijn en kokend water. Laat afkoelen en meng dan met de ui.
  4. Maak de guacamole door de avocado's te prakken met de Santa Maria Dip Mix Guacamole. Je kunt ook een variatie maken, bijvoorbeeld een van deze lekkere guacamoles.
  5. Haal de jackfruit met 2 vorken of met een spatel uit elkaar en meng zodat de saus goed verdeeld is.
  6. Verwarm de Santa Maria Tortilla's 30 seconde in de magnetron of in een droge koekenpan.
  7. Top dan met de jackfruit barbacoa, ananassalsa, guacamole en ingelegde ui.
Advertorial - i.s.m. Santa Maria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.