Spinaziewraps met wilde zalm en roomkaas

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Toen ik zag wat er allemaal in wraps uit de winkels zit, was ik vastberaden om eens zelf wraps te maken. Ik wilde wel iets bijzonders, dus werden het groene wraps met spinazie en koriander. Ik vulde ze met wilde zalm, roomkaas, spinazie en waterkers en de volgende dag op werk met pastrami, mosterd en spinazie. Echt heel lekker! Kennen jullie de wilde zalm trouwens al? Het is vrij prijzig, maar echt de moeite waard om eens te proberen!

Spinaziewraps met wilde zalm en roomkaas

Spinaziewraps met wilde zalm en roomkaas

  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de wraps
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 el grofgehakte verse koriander
  • 160 gram witte tarwebloem
  • 180 gram speltbloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 4 el olijfolie
  • 150 ml water
  • snufje zout
  • Voor de vulling
  • roomkaas
  • 100 gram gerookte (wilde) zalm
  • handje verse spinazie
  • 2 el tuinkers

Benodigdheden

  1. hakmolen of keukenmachine
  2. koekenpan
  3. deegroller

Instructies

spinaziewraps met zalm
  1. Maal de spinazie helemaal fijn en meng met beide bloemsoorten, bakpoeder en zout.
  2. Giet de olijfolie erbij en kneed door. Voeg beetje bij beetje het water toe, totdat je een deeg hebt. Kneed als laatste de koriander er doorheen.
  3. Maak 10 bolletjes.
  4. Bestuif je werkblad en rol elk bolletje dun uit.
  5. Zet een pan op hoog vuur en bak de wraps aan beide kanten kort (ongeveer 1,5 minuut aan beide kanten).
  6. Laat de wraps wat afkoelen en smeer er roomkaas op, leg hier de zalm op, gevolgd door wat spinazie. Maak af met tuinkers.
Uiteraard kun je de wraps vullen hoe jij dat wilt. Wat dacht je van kip met pesto, hummus en groenten of pastrami en mosterd?

2 reacties op “Spinaziewraps met wilde zalm en roomkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *