Blauwe bessen taartjes

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Blauwe bessen taartjes

Vandaag een mooi feestelijk taartje wat niet gebakken hoeft te worden. De zoete koekbodem gaat goed samen met de friszoete blauwe bessen vulling. Het állerlekkerste zijn de taartjes als je ze serveert met lekker lobbig geklopte slagroom.

Ingrediënten

  • 10 bastognekoeken
  • 2 el
  • gesmolten
  • boter
  • 500 gram
  • blauwe bessen
  • 1 tl
  • vanille-extract
  • 2 el
  • kristalsuiker
  • 1 tl
  • kaneel
  • 1/2 tl
  • kardemompoeder
  • 2
  • gelatineblaadjes
  • (geweekt in koud water)

Benodigdheden

  1. 4 taartvormpjes
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Heb je die niet? Doe dan de koeken in een diepvrieszak, leg er een theedoek overheen en sla er een aantal keer op met een deegroller.
  2. Meng de boter door de kruimels en verdeel over de 4 vormpjes. Zet de vormpjes in de koelkast.
  3. Doe de blauwe bessen met de suiker, kaneel en kardemom in een pan. Laat het geheel 10 minuten sudderen. Draai vervolgens het vuur uit.
  4. Wring de gelatineblaadjes uit en klop de blaadjes door de bessen heen, totdat de blaadjes zijn opgelost.
  5. Verdeel het bessenmengsel over de 4 bakjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
  6. Serveer met slagroom.
4 mensen willen het maken
2 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *