Taboule met gemarineerde zalm

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een tijdje terug aten Jerôme en ik bij Badhu, een Midden-Oosters restaurant in Utrecht waar je heel lekker 'mezze' kunt eten. Oftewel Midden-Oosterse 'tapas'. Een van de gerechten was een gemarineerde zalm met taboule. Aangezien we hier beiden zo van hebben gesmuld, moest ik die wel thuis namaken! Nu wordt sojasaus niet gebruikt in de Midden-Oosterse keuken, maar toch heb ik dit gebruikt om de smaken in balans te brengen. Dat mag de pret niet drukken, toch ;-)?

Taboule met gemarineerde zalm

Taboule met gemarineerde zalm

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 cm gember
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl azijn
  • 1 tl honing
  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 300 gram zalmfilet
  • 200 gram bulgur
  • 6 takjes platte peterselie (grof gesneden)
  • 250 gram granaatappelpitjes
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 200 gram cherrytomaten (in kwarten gesneden)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • sap van 1/2 citroen
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  1. (grill)pan
  2. grote kom

Instructies

  1. Snijd de gember fijn en meng met de honing, sinaasappelsap, rasp, azijn en sojasaus. Leg hier de zalm in om te marineren.
  2. Maak de bulgur klaar volgens de instructies op de verpakking en doe de bulgur in een grote kom.
  3. Meng de platte peterselie, granaatappelpitjes, tomaten, uit, olijfolie, sinaasappelsap en citroensap dor de bulgur heen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet de pan op hoog vuur en bak de zalm aan beide kanten kort. Wil je de zalm goed doorbakken? Bak de zalm dan nog even op een laag vuur totdat de zalm ook van binnen gaar is.

2 reacties op “Taboule met gemarineerde zalm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.