Gegrilde zalm in een Aziatisch jasje
- voor 1 persoon
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur

De eerste keer dat ik dit recept uitprobeerde, was ik op slag verliefd. Zo ook iedereen voor wie ik het eens heb gemaakt. Hij is perfect als voor- of tussengerecht met de feestdagen omdat je hem vooraf in de koelkast kan laten marineren en hij daarna nog maar tien minuten de oven in hoeft en klaar is je feestmaal (letterlijk en figuurlijk hier). Oftewel, weinig werk en toch een pareltje voor het diner.

Gegrilde zalm in een Aziatisch jasje
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 1 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 zalmmoot per persoon
- 100 ml sojasaus per zalmmoot
- scheut ketjap
- 1 stengel citroengras per zalmmoot
- honing
- ½ citroen per zalmmoot
- 1 teentje knoflook per zalmmoot
- ¼ rood pepertje per zalmmoot
- peterselie en/of koriander (maar net wat je zelf lekker vindt)
- limoenen om los als partjes te serveren
- zout en peper
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Maak de marinade aan door de sojasaus, ketjap, honing, citroensap, knoflook en zout en peper te mengen.
- Leg de zalmmoten in een ovenschaal, breek de citroengras stengels en leg deze er bij, giet hier nu de marinade overheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 1 à 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven alvast en gebruik de combinatiefunctie grill/hetelucht op 220 graden. Zet zodra de oven verhit is, de zalm zo hoog mogelijk (dichtbij de girll), en laat 8 à 10 minuten garen. Intussen snijd je de peterselie en/of koriander en rood pepertje fijn. Haal de zalm uit de oven, strooi het rode pepertje en peterselie en/of koriander er overheen en ¼ partje limoen er naast. Bon appetit!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 307 | Calorieën uit vetten 126 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 22% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 16% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen