Zelf kipnuggets maken in de oven
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- 6838 keer bekeken
- voor circa 16 kipnuggets personen
- Voorbereidingstijd
- Kooktijd
- Totale benodigde tijd

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak je in de oven en je zult bijna niet geloven hoe knapperig ze toch zijn.
Het geheim is het gebruik van panko die je kort roostert. Bovendien is het belangrijk de kipblokjes eerst door de bloem te halen zodat de rest er goed aan blijft plakken. Kipfilethaasjes gebruik ik in dit recept omdat die dunner zijn dan gewone kipfilet. Zo krijg je meer een nugget én worden ze gaar zonder te verbranden. Wil je meer video's zien? Abonneer je dan op ons Youtube kanaal! En vergeet je niet de vragenlijst in te vullen om myfoodblog.nl te verbeteren? :-)
Ingrediënten
- 300 gram
- kipfilethaasjes
- (in blokjes gesneden)
- 1 tl
- paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 3 el
- bloem
- 2 losgeklopte
- eieren
- 7 el
- panko
- (Japans broodkruim)
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- oven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Rooster in een droge koekenpan of de bakplaat de panko enkele minuten.
- Kruid de kip in met paprikapoeder, peper en zout.
- Haal de kipfiletblokjes door de bloem.
- Haal de blokjes vervolgens door het ei en tot slot door de panko.
- Leg de kipnuggets op de bakplaat. Bak ze 20 minuten. Keer ze halverwege (na 10 minuten) om.
- Serveer de nuggets warm met ketchup en barbecuesaus.

Oeh dit is lekker zeg!
Dankjewel Kelly :-)