Singaporese hokkien noodles

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

We zijn vanavond weer in razend tempo klaar met deze Singaporese hokkien noodles. Dit gerecht kun je met allerlei pakjes en zakjes maken, maar waarom zou je? Het is net zo snel om het zelf helemaal 'van scratch' te maken. Bovendien hoef ik je niet uit te leggen dat het veel lekkerder is ;-). Wij aten een aantal jaren geleden in Singapore, bij een klein tentje in Chinatown de perfecte Hokkien Noodles en ik kan je zeggen dat mijn recept echt heel dichtbij die smaak van toen komt.

Traditioneel worden speciale hokkien noodles gebruikt (lo mein noodles) als basis. Die zijn hier lastig verkrijgbaar en dus ging ik voor eiermie wat heel dicht in de buurt komt. De noodles voor je Hokkien zijn namelijk ook op basis van ei. De eiermie gaf in ieder geval goed resultaat!

Hokkien noodles worden dus in Singapore veel gegeten, maar wist je dat het gerecht zijn oorsprong vindt in China, Fujian om precies te zijn? Noodles en kruiden vormen de basis, vervolgens kun je zelf kiezen of je vega gaat, voor kip, rund, varken, seafood of vis. Zo aten wij in Singapore ook Hokkien noodles met mosselen.

Singaporese hokkien noodles

Singaporese hokkien noodles

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 180 gram eiermie
  • 300 gram kippendijfilet (in dunne reepjes gesneden)
  • 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 wortel (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 bosuien (in ringen gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 cm verse gember (fijngesneden)
  • 1 el maïzena
  • scheutje pindaolie
  • saus:
  • 2 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el water
  • 1 el maïzena
  • 1 el bruine suiker

Benodigdheden

  • kookpan voor de noodles
  • wok
  • kommetje

Instructies

  1. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.
  2. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de saus: oestersaus, sojasaus, water, maïzena en suiker en zet dit apart.
  3. Wentel de kip door de maïzena (niet de maïzena van de saus dus, maar de losse el maïzena).
  4. Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan. Voeg knoflook en gember toe, gevolgd door de kip. Voeg na enkele minuten de wortel toe en bak totdat de kip  mooi goudbruin in. Voeg dan de paprika en bosui toe. Hou een beetje van het groen van de bosui apart om te garneren.
  5. Giet de noodles af en schep ze door de groenten en kip, in de wok.
  6. Giet de saus erbij en draai na circa 1 minuut het vuur uit.
  7. Garneer eventueel met wat bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *