Pasta carbonara met kalkoenspekjes

  • Voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pasta carbonara met kalkoenspekjes

Gesponsord - Vorige week vertelde ik al over de introductie van kalkoenspekjes van Dindesse bij Jumbo supermarkten. Vandaag gaan we voor een lekker simpele pasta. Een echte klassieker: de pasta carbonara. Pasta carbonara is een eenvoudige pasta gemaakt met spaghetti, rauwe eidooiers, room, Parmezaanse kaas en spekjes. Traditioneel wordt daarbij gebruik gemaakt van varkensspekjes. Maar wat nou als je geen varkensvlees eet of een keer wat anders wil? Dan maak je je pasta carbonara met kalkoenspekjes van Dindesse. Ik kan je vertellen, dat smaakt net als een echte pasta carbonara! Maak je deze pasta ook? Dan ben je in goed gezelschap. Ook Jennifer Aninston eet graag pasta carbonara met kalkoenspekjes ;-)! Ps. gooi de eiwitten niet weg! Hier kun je nog heerlijke meringue of een pavlova van maken.

Ingrediënten

  • 140 gram
  • Dindesse kalkoenspekjes
  • 180 gram
  • spaghetti
  • 50 ml
  • verse slagroom
  • 3
  • eidooiers
  • 30 gram
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 tl
  • versgemalen zwarte peper
  • (of naar smaak)

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • mengkom

Instructies

recept pasta carbonara zonder varkensvlees
  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  2. Bak intussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
  3. Maak de carbonarasaus door de eidooiers, slagroom en kaas te mengen. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Giet de pasta af en houdt daarbij circa 3 el van het kookvocht achter.
  5. Meng in de mengkom de pasta met de carbonarasaus. Giet daarbij de 3 el van het kookvocht om het tot een nog romige geheel te maken.
  6. Meng tot slot de kalkoenspekjes er doorheen.
  7. Serveer direct.
hapje carbonara Advertorial - i.s.m. Dindesse kalkoenspekjes
24 mensen willen het maken
31 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *