Pasta carbonara met kalkoenspekjes
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Gesponsord - Vorige week vertelde ik al over de introductie van kalkoenspekjes van Dindesse bij Jumbo supermarkten. Vandaag gaan we voor een lekker simpele pasta. Een echte klassieker: de pasta carbonara. Pasta carbonara is een eenvoudige pasta gemaakt met spaghetti, rauwe eidooiers, room, Parmezaanse kaas en spekjes. Traditioneel wordt daarbij gebruik gemaakt van varkensspekjes. Maar wat nou als je geen varkensvlees eet of een keer wat anders wil?
Dan maak je je pasta carbonara met kalkoenspekjes van Dindesse. Ik kan je vertellen, dat smaakt net als een echte pasta carbonara! Maak je deze pasta ook? Dan ben je in goed gezelschap. Ook Jennifer Aninston eet graag pasta carbonara met kalkoenspekjes ;-)!
Ps. gooi de eiwitten niet weg! Hier kun je nog heerlijke meringue of een pavlova van maken.
Pasta carbonara met kalkoenspekjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 140 gram Dindesse kalkoenspekjes
- 180 gram spaghetti
- 50 ml verse slagroom
- 3 eidooiers
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1/4 tl versgemalen zwarte peper (of naar smaak)
Benodigdheden
- kookpan
- koekenpan
- mengkom
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Bak intussen de spekjes uit in een droge koekenpan.
- Maak de carbonarasaus door de eidooiers, slagroom en kaas te mengen. Breng op smaak met zwarte peper.
- Giet de pasta af en houdt daarbij circa 3 el van het kookvocht achter.
- Meng in de mengkom de pasta met de carbonarasaus. Giet daarbij de 3 el van het kookvocht om het tot een nog romige geheel te maken.
- Meng tot slot de kalkoenspekjes er doorheen.
- Serveer direct.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 689 | Calorieën uit vetten 274 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 63% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen