Vegan hartige taart met tomaten en gekarameliseerde ui

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

n de drukte van alledag kan het een hele uitdaging zijn om elke avond een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te toveren. We kennen het allemaal: je komt moe thuis van je werk, de kinderen hebben honger en eigenlijk wil je gewoon even lekker op de bank ploffen. Toch wil je je gezin voeden met iets voedzaams en smaakvols. Geen zorgen, wij hebben dé oplossing voor je: een heerlijke vegan hartige taart zonder ei!

Deze taart is echt een uitkomst voor gezinnen die wat vaker plantaardig willen eten, zonder in te leveren op smaak of gemak. Het recept is zo in elkaar gezet dat het perfect past bij een druk leven: snel klaar, zit boordevol gezonde ingrediënten en smaakt verrukkelijk. Bovendien is het een geweldige manier om je kinderen te laten proeven van gevarieerd, plantaardig eten.

Serveer hem met een lekkere groene salade of een soepje en je hebt een complete maaltijd! Je kunt hem trouwens ook prima voor lunch of brunch eten.

Wat maakt deze vegan hartige taart nu zo bijzonder? Allereerst is hij helemaal plantaardig. Er komen geen dierlijke producten aan te pas, wat hem niet alleen geschikt maakt voor veganisten, maar ook voor gezinnen die bewust minder vlees en zuivel willen eten.

De hoofdrolspelers in dit gerecht zijn sappige trostomaten en zoet gekaramelliseerde uien. Geloof ons, deze combinatie zorgt voor een ware smaakexplosie! We gebruiken kant-en-klaar vegan hartig taartdeeg, wat de bereiding super makkelijk maakt. Een snufje Italiaanse kruiden geeft het geheel een heerlijke mediterrane twist. Of je nu een keukenprinses bent of pas net komt kijken in de keuken, deze taart is echt niet moeilijk te maken.

Het mooie van dit recept is dat je er alle kanten mee op kunt. Serveer hem als hoofdgerecht met een frisse salade erbij, als lichte lunch, of neem hem mee naar een picknick of buurtbarbecue. En voor de ouders die graag vooruit plannen: maak deze taart in het weekend en warm hem door de week op voor een snelle, maar toch zelfgemaakte maaltijd.

Ben je er klaar voor om je gezin te verrassen met deze heerlijke, gezonde en makkelijke maaltijd? Laten we dan eens kijken hoe je deze vegan hartige taart zonder ei kunt maken!

Vegan hartige taart met tomaten en gekarameliseerde ui

Vegan hartige taart met tomaten en gekarameliseerde ui

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rol hartige taartdeeg (vegan)
  • 1 theelepel broodkruim
  • 2 witte uien
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 500 gram trostomaten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel olie
  • Flink wat peper en zout
  • Balsamico crème en verse basilicum voor de afwerking

Benodigdheden

  • bakplaat

Instructies

1. Verwarm je oven voor op 200°C. Dat is belangrijk voor een krokant resultaat! 2. Snijd de uien in halve ringen. Gooi ze in een koekenpan met een scheutje olie en de bruine suiker. Laat ze 10 minuten lekker karamelliseren op heel laag vuur. Dit geeft je taart straks zo'n heerlijke zoete ondertoon. 3. Pak je bakplaat erbij en leg er een vel bakpapier op (tenzij dat al op je deeg zit natuurlijk). Rol het vegan hartige taartdeeg hierop uit. Strooi het broodkruim over de bodem. Dit zorgt ervoor dat je taart straks niet te nat wordt. 4. Verdeel nu de gekaramelliseerde uien over het deeg. Houd ongeveer 2 cm van de rand vrij als je de taart als een mooie galette wilt presenteren. 5. Snijd de tomaten in plakjes en leg ze in een mooie cirkel op de uien. Ziet er nu al lekker uit, toch? 6. Strooi de Italiaanse kruiden over de tomaten en maal er flink wat peper en zout overheen. 7. Vouw de randjes van het deeg voorzichtig over de vulling heen. Dit geeft je taart zo'n lekkere rustieke uitstraling. 8. Schuif je taart de oven in en bak hem ongeveer 20 minuten. Je weet dat-ie klaar is als het deeg mooi goudbruin is. 9. Haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen. Druppel er wat balsamico crème overheen en strooi er wat verse basilicumblaadjes over. Niet alleen lekker, maar ook nog eens mooi! Deze vegan hartige taart zonder ei is niet alleen super lekker, maar ook nog eens voedzaam en gezond. Ideaal voor drukke gezinnen die snel iets op tafel willen zetten zonder in te leveren op smaak of voedingswaarde. De combinatie van zoete gekaramelliseerde uien en sappige tomaten zorgt voor een heerlijke smaakbalans waar het hele gezin van zal smullen. Tip: Maak deze taart op een rustige zondag en bewaar hem in de koelkast. Zo heb je doordeweeks een snelle maaltijd die je alleen nog even hoeft op te warmen. Handig voor die dagen waarop koken er even bij inschiet! Met deze vegan hartige taart zonder ei zet je niet alleen een gezonde maaltijd op tafel, maar laat je ook zien hoe makkelijk en lekker plantaardig eten kan zijn. Een perfecte introductie tot de vegan keuken voor het hele gezin. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *