recept

Vandaag hebben we een heerlijk Indiaas gerecht voor jullie: paneer masala. Voor degenen die niet bekend zijn met paneer, het is een Indiase kaas gemaakt van koemelk en is een geweldige vervanger voor vlees in vegetarische gerechten. Je kunt paneer kant-en-klaar kopen in de supermarkt of het zelf mak...

recept

Heerlijke en makkelijke pokerbowl met tonijn tataki (rauwe aangeschroefde tonijn), mango, groenten en meer lekkers! Poke bowls Er staan al best wel wat poke bowls hier op de site. We zijn er namelijk dol op! Poke is een Hawaiiaans gerecht bestaande uit een besje van op smaak gebracht rijst, vis en...

recept

Bloedsinaasappels, ik houd ervan! Van hun mooie gemarmerde oranje-en-rode kleur. Tot aan hun zoete smaak met een licht bittertje. Ik maakte er dan ook al van alles mee. Van een lekker bloedsinaasappeldrankje tot aan een prachtige bloedsinaasappelcake. Vandaag een lekkere en simpele salade met bloeds...

recept

Ken je de avocado spread met roomkaas en knoflook van de Turkse winkel? Deze luchtige groene spread is zo lekker! Romig, luchtig en lekker veel knoflook. Ideaal voor op een (Turks) brood, maar ook zeker voor bij de borrelplank of mezze. Mezze zijn Midden-Oosterse kleine hapjes die je samen servee...

recept

Wie zegt dat je een aardappelsalade alleen in de zomer of lente kunt eten? Ik maakte een lauwwarme aardappelsalade die bewijst dat het ook echt comfort food voor de koudere dagen kan zijn. Vaak maak je het van gekookte aardappels. Dit keer ging ik voor krokant gebakken aardappels uit de oven. Die ge...

recept

Pompoensoep met kokosmelk en rode currypasta is een heerlijk verwarmende soep. Makkelijk te maken en heerlijk boordevol smaak! Pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Deze oranje groentesoort heeft een aardse, zoetige smaak die goed werkt in zowel hartige als zoete gerechten. Zo maak ik er gra...

recept

Aziatische gehaktballen maak je heel makkelijk zelf. Je kunt ze gebruiken in een maaltijd. Wat dacht je van met rijst en paksoi of in een noodle stir fry. Maar je kunt ze ook heel goed als borrelhapje of zelfs als amuse gebruiken! Een beetje sriracha mayonaise eroverheen en wat groen van de bosui en...

recept

Deze bladerdeeg ster is super makkelijk om zelf te maken en mega lekker. Eigenlijk is het een omgekeerde ster, waardoor je lekker veel vulling hebt. Door een ster uit te steken uit het bladerdeeg is het meteen een super kerstig hapje! En het leuke is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt voo...

recept

Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn schelpdieren die een beetje vlezig qua structuur zijn. Dit leent zich dus heel goed voor een mooi gebakken gerechtje. Coquilles hebben weinig nodig omdat ze van zichzelf al zo smaakvol zijn, maar in dit voorgerecht halen we de smaken nog net even wat op. Mijn mo...

recept

Een lekker vegetarisch hoofdgerecht voor het kerstdiner is makkelijker dan je misschien denkt! Deze gevulde flespompoen met heerlijk op smaak gebrachte parelcouscous is echt een topper. Als je gebruik maakt van een vegan tapenade (in de winkel kopen of zelf maken), is het gerecht helemaal vegan! Op ...

recept

Deze heerlijke bieten gazpacho met aardbeien is geïnspireerd om een die we in Spanje bij een sterrenrestaurant aten. Fris, pittig en toch licht zoet door de aardbeien. Zeker een aanrader! Je kunt hem goed in de zomer eten, maar hij doet het ook fantastisch tijdens een feestelijk diner. Bijvoorbeeld...

recept

Een vegetarisch gehaktbrood (meat loaf) is heerlijk als bijvoorbeeld vegetarisch hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Maar je kunt het ook prima buiten de feestdagen om eten :-). Ik ben verrast hoe lekker de meat loaf is geworden, zonder vlees! Door de combinatie van vegetarische gehakt, champignons...

recept

Ovenschotels, wij blijven er dol op! Deze ovenschotel met aardappels en tonijn is een klassieker van mijn moeder. Heerlijk dunne schijfjes aardappel, smakelijke tonijn, smaakmakers als kappertjes en een knapperige bovenkant. Een heerlijke maaltijd waar iedereen zijn vingers bij aflikt! Dungesnede...

recept

Auberginesoep. Misschien zou je er niet zo snel aan denken om van deze groentesoort een soep te maken. Maar ik kan het je zeker aanraden! Vooral als je de aubergine, zoals in dit gerecht, flink lang roostert voor een rokerige, volle smaak. Auberginesoep uit Tel Aviv In deze soep vind je naast aube...

recept

Ik heb het al wel eerder gezegd: ik ben dol op eten uit een kommetje! Het ziet er xo gezellig uit. De basis van van alles zijn: (zilvervlies)rijst bulgur noodles quinoa sla pasta (zoete) aardappel Daar bovenop een mix van lekkere groentesoorten, een eiwitbron en een saus of...

recept

Hebben jullie weleens barbacoa gegeten? Het is een Mexicaanse stoofvleesschotel. Letterlijk betekent het 'barbecue', maar het wordt ook weleens met of bij soft shell tortilla's geserveerd. Heerlijk met wat salsa's en dips, zoals zure room en guacamole. Dit keer ging ik aan de slag met een ...

recept

Romige zalm pasta met zongedroogde tomaten: dat klinkt toch als muziek in de oren? Deze voedzame zalmpasta is klaar in minder dan 20 minuten en perfect voor drukke avonden. De zalm is heerlijk zacht en gedrenkt in een romige zongedroogde tomatensaus met spinazie. Ik vind het heerlijk om met zalm ...

recept

Een heerlijke, smakelijke lauwwarme salade met kruidige bloemkool, knapperige spinazie, romige tahinisaus en om het af te maken knapperige nootjes. En niet zomaar nootjes, maar Cishew cashewnoten in de smaak ahorn harissa. Cishew cashewnoten Cishew is een duurzaam merk cashewnoten. Zij zorgen ervo...

recept

Taboule is een heerlijk Midden-Oosterse gerecht. Het is een lichte en verfrissende salade, ook nog eens makkelijk om te maken. Zet het op tafel op een warme dag, neem het mee naar een picknick of eet het als lunch op een warme dag. Lekker op zichzelf, nóg lekkerder met vegetarische kofte. Taboule ...

recept

Wie is er geen fan van pasta? Dit is een supersimpel en lekker pasta gerecht. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd, want het is klaar in slechts 20 minuten. Makkelijk pasta recept Het is ZO simpel, maar wanneer je het op tafel zet lijkt het alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De smaak ...

recept

Deze gnocchi met broccolipesto en mozzarella is een van mijn favoriete gemakkelijke gnocchi recepten. Het is niet alleen heel lekker, maar ook snel te maken. Binnen een kwartiertje staat dit gerecht op tafel. Een recept voor jong en oud, want mijn zoontje Florent smult hier ook van! Gnocchi maken ...

recept

Smashed potatoes met een fluffy binnenkant en een knapperige buitenkant. Hoe lekker klinkt dat? Als je op zoek bent naar een easy-peasy, makkelijk diner dat niet meer voorbereiding vereist dan het schillen van aardappels, dan is dit het recept voor jou! Smashed potatoes traybake Voor dit recept he...

recept

Deze Mexicaanse pastasalade is een must als bijgerecht voor je volgende barbecue of als snelle hap voor lunch of diner. Ga voor pasta met een lekkere textuur, verse groenten en een frisse dressing van onder andere koriander en limoen. Mexicaanse pastasalade maken Ik ben fan van pastasalades. Zo ma...

recept

Vegetarische Indiase kaas gemarineerd met tandoori masala kruiden, knoflook en yoghurt, geregen aan een stokje. Dat is net zo lekker als het klinkt! Je bereidt dit recept op een grill, oven of lekker op de BBQ. Een snel en makkelijk recept dat eruit ziet en smaakt zoals je in een Indiaas restaurant...

recept

Ik maakte eerder een hele lekkere pittige Vietnamese tofu. Die tofu zit zo boordevol smaak dat ik wed dat zelfs tofu-haters het lekker gaan vinden. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en is een hele goede vleesvervanger. Boordevol eiwitten en vitamine b12. Hier in huis gebruiken we het dus regelmatig! ...

recept

Sinds een tijdje eet ik weer vis en dan het liefste een vis die goed voor me is. Zalm is natuurlijk een vette vis en bevat dus omega-olie. Dit is weer goed voor o.a. de hersenen. Het liefste kies ik dan voor een wilde zalm of op zijn minst een duurzaam gevangen zalm. Zalm vind ik vrij makkelijk, wan...

recept

Spitskool is een bekende koolsoort en kun je op allerlei manieren gebruiken. Je kunt de bladeren bijvoorbeeld vullen. Ook heel lekker is het om spitskool te roerbakken! In dit recept roerbak ik het met sojasaus en tomaat en als finishing touch gebruik ik kimchi. Gefermenteerde kool Kimchi is super...

recept

Mexicaanss taquitos, ook wel 'flautas' genoemd zijn tortilla's die je dun oprolt, met een vulling en daarna in olie bakt. Lekker krokant dus met een zachte vulling. De vulling kan van alles zijn, vlees, kaas, groenten alhoewel vlees de meest voorkomende is. Dit is een recept voor vegan taquitos (en ...

recept

Zin in een lekker zomers soepje? Probeer deze variatie op een gazpacho: de komkommersoep. Gazpacho is een koude soep gemaakt van tomaat. Tomaten gebruiken we in de komkommersoep niet, maar koud is ie wel. Lekker verkoelend als bijvoorbeeld een voor- of bijgerecht. Of serveer hem als hoofdgerecht met...

recept

Tahini (ook wel 'tahin', 'tahina' of 'techina' genoemd) is een sesampasta. Het wordt gemaakt van sesampasta en is qua smaak een beetje vergelijkbaar met pindakaas, maar dan wat lichter en bitterder. Je gebruikt het bijvoorbeeld om zelf hummus te maken, maar er zijn nog veel meer toepassingen! Bijvoo...

recept

Dol op garnalen? Ik ook! In een hoofdgerecht, tussendoortje of als voorgerecht. Zo maakte ik deze heerlijke cajungarnalen in een schuitje van romainesla. Fijn om vooraf samen van te genieten en klaar in slechts 5 minuten! Cajungarnalen Het klinkt als een onwijs chique voorgerecht, die cajungarnale...

recept

Hoe gezellig ziet deze makkelijke maaltijd eruit? Het is geen Griekse salade, maar een bowl met de smaken van de Griekse keuken. Grieks koken, dat doe ik graag. En nog een bonuspunt als het snel op tafel staat. Daar zijn bowls perfect voor: ze zijn makkelijk te maken, veelzijdig en in kleine port...

recept

Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk en lekker dit zelfgemaakte vega hotdog recept is! Deze chili dogs zijn helemaal zelfgemaakt en daarom een echte verwennerij. Fijn voor een warme zomerdag of tijdens een gezellige barbecue. Zelfgemaakte vega hotdogs Dit recept bestaat uit een zelfgemaakt hotdogbr...

recept

Ik vind witlof dus niet lekker als het gekookt is. MAAR, rauw vind ik het dus wel heel lekker. Misschien nog wel lekkerder vind ik roodlof. Ziet er vrijwel identiek uit, maar dan met een rood-paarse bovenkant. Het leent zich perfect voor een frisse salade. Omdat het licht bitter is, koos ik ervoor o...